cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Manifestare cultural-artistică dedicată Centenarului Marii Uniri, la Căminul Cultural din Vinerea

Manifestare cultural-artistică dedicată Centenarului Marii Uniri, la Căminul Cultural din Vinerea

Publicat în 03.12.2018 la ora 19:52

În cadrul parteneriatului din proiectul cultural „Istorisiri din vreme de război”, propus de Asociaţia Culturală „Arhetipuri: Datini, Muzică, Rost”, selectat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale și dedicat Centenarului, la Căminul Cultural  din localitatea Vinerea – structură a Centrului Cultural Cugir, a avut loc ieri, 2 decembrie 2018, o manifestare de suflet, care a adunat cetățeni din cele două localități, oficialități, reprezentanți ai bisericii, istorici.

Onorat de a se afla pe lista beneficiarilor finanţărilor acordate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, pentru a realiza, la ceas aniversar, proiectul cultural ,,Istorisiri din vreme de război”, Centrul Cultural Cugir condus de Diane Dobrean a creat, pentru fiecare dintre participanți, poate, mai mult decât altădată, momente de aducere-aminte, avându-i în centru pe cei care le-au cerut să nu fie uitați.

Proiectul cultural a adus în atenţia celor prezenți naraţiuni personale despre anii de foc, istorisiri depănate sau cântate, dar şi frânturi din ,,memoria” timpului, prin fotografii şi jurnale de război, într-o expoziție de fotografie și de artă culinară.

Pe lângă grupurile locale au participat la eveniment, grupuri din Idicel – Mureș și Gura Raiului – Sibiu. Au fost prezenți: primarul Cugirului, Adrian Teban, consilierii locali Claudiu Mărginean și Ioan Ferchean, preoții parohi Cosmin Șandru (Șibot), Andrei Dănilă și Adrian Cebotari din Vinerea, precum și președintele Societății Culturale „Vinereana”, Dorin David. O evocare istorică legată de proiect a aprezentat col.(r) Ștefan Rus din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 109 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.