cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Mâine se împlinesc 41 se ani de la darea în folosință a Transfăgărăşanului. Inginerul cugirean Constantin Avădanei a pregătit un simpozion pe acestă temă

Mâine se împlinesc 41 se ani de la darea în folosință a Transfăgărăşanului. Inginerul cugirean Constantin Avădanei a pregătit un simpozion pe acestă temă

Publicat în 14.08.2015 la ora 15:41

TRANSFAGARASANMâine, 15 august 2015, pe Transfăgărăşan vor avea loc festivități prilejuite de împlinirea a 41 de ani de la darea în folosinţă a uneia dintre marile realizări ale poporului român.

În localitatea Cârţişoara, județul Sibiu, va avea loc predarea ştafetei Transfăgărăşanului, între reprezentanţii primăriei din această localitate şi reprezentanţii primăriei comunei Arefu, județul Argeș, localitate aflată la capătul din sud al acestui drum.

Totodată, la muzeul „Badea Cârţan” se va desfăşura un simpozion cu lucrări legate de istoria acestor locuri, eveniment organizat şi moderat de dr. ing. Constantin Avădanei din Cugir.

În aceeaşi localitate va avea loc şi o lansare de carte, aparținând poetului şi prozatorului Ion Bratu, autorul fiind cunoscut ca participant cu un detașament de lucrători la execuția drumului.

Toate aceste activităţi fac parte din proiectul „Transfăgărăşan-Via Sacra”, iniţiat în anul 2014 şi continuat de poetul Ion Bratu, ne-a declarat Constantin Avădanei.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 251 ori

Mâine se împlinesc 41 se ani de la darea în folosință a Transfăgărăşanului. Inginerul cugirean Constantin Avădanei a pregătit un simpozion pe acestă temă
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.