Rămâi conectat

Sport

Mâine, de la 15.00, în „orașul viorilor”: Avântul Reghin – CSO Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, în etapa a XIII-a din Liga a 3-a, de la ora 15.00, în “orașul viorilor”, va fi o confruntare între pretendente la locurile ce asigură prezența la barajul de promovare, Avântul (poziția a 4-a, 20 de puncte) și CSO Cugir (viceliderul Seriei a 9-a, cu 26 de puncte).

Pentru reghineni, ce nu au marcat în acest an și au un singur punct (0-0 cu Sticla Arieșul Turda, 0-1 la Hunedoara) ar fi ultima șansă pentru a conta în bătălia la vârf, gazdele neavându-l pe D. Chirilă (cartonaș roșu). Gruparea de sub Drăgana s-a liniștit după succesul din derby “de Alba” cu CS Ocna Mureș (2-0) și caută să agonisească puncte pe terenuri străine, unde are două eșecuri la rând, scor 0-1, la Dej și Ungheni, ultima remiză fiind la Hunedoara (3-3, în 18 noiembrie).

Știm că ne așteaptă o confruntare dificilă, împotriva unui adversar de forță, ce este incomod din punct de vedere fizic. Noi ne propunem să jucăm fotbal, să nu plecăm cu mâna goală din această deplasare”, a spus antrenorul Lucian Itu, cel care în toamnă, la victoria cu 4-1 de sub Drăgana, a și marcat un gol spuerb, parafând rezultatul final.

Din distribuția oaspeților va absenta Fl. Sandu (abia ieșit de la izolare), iar Șaucă are în continuare probleme medicale (dureri la laba piciorului), revenind la antrenamente Cioargă și R. Voicu. Avântul nu a mai câștigat “acasă” din 23 octombrie (5-0 cu conjudețenii de la Ungheni), înregistrând un eșec cu Unirea Dej (1-2) și remiza albă din urmă cu două săptămâni, cu Sticla Turda. În duelurile directe din ultimii ani, CSO Cugir a suferit un singur eșec, 0-1 din penalty, în 2016 (în prima etapă), înfrângere urmată de 5 victorii la rând (1-0 acasă în 2017; 3-1 la Cugir și 1-0 la Reghin, în ediția 2017/ 2018; 2-1 în deplasare în noiembrie 2019, plus acel 4-1 categoric din toamnă).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, al doilea eșec consecutiv: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

“Roș-albaștrii” au suferit astăzi, sub Feleac, al doilea eșec consecutiv, 1-2 (1-1) cu Viitorul Cluj, după ce au fost cei care au deschis scorul.

Dohotariu (31) a deschis scorul, însă egalitatea a survenit 6 minute mai târziu. În actul secund, amifitrionii au dat lovitura și au preluat avantajul pe tabelă, trupa lui Marius Popescu fiind la primul succes stagional.

Veniți după insuccesul drastic de pe propriul teren cu CSU Alba Iulia, cugirenii nu-și închipuiau că vor pleca cu mâna goală dintr-o deplasare considerată facilă. În criză de efectiv, antrenorul Lucian Itu a intrat în primul unsprezece, la 45 de ani, pentru a întări compartimentul ofensiv, lovit de multe indisponibilități (M. Domșa, Cîrloanță, Da Silva)

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Măluțan – Șerbănescu, Milchiș, Podea, Gățan, Milandru, Calo/ cpt, Herciu, Al. Pop, Iepure, Doroftei; rezerve Borz, Baciu, Judea, E. Moga, Harangozo, D. Mureșan, Thiam, Cozac, Șoaită. Antrenor Marius Popescu.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha/ cpt – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu – L. Itu, Cocan; rezerve Perjeriu, Șuteu, Kiraly, M. Neagu, Selagea, Tăban, Ad. Coman, R. Păcurar, Bura. Antrenor Ion Ilie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vasile Hârjoc, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Portugalia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Madeira, Portugalia, a avut loc Campionatul Mondial de Alergare Montană, eveniment la care au luat parte peste 500 de atleți de pe toate continentele.

Probele de concurs au fost de 9 km (competiție desfășurată în data de 15 septembrie) și de 32,4 km (desfășurată în 17 septembrie). România fost reprezentată în ambele probe organizate în cele două zile de concurs.

Din județul Alba a luat startul în proba de 32,4 km cunoscutul atlet Vasile Hârjoc, de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut – antrenor profesor Gheorghe Hăprean). Acesta s-a situat pe locul I, obținând titlul de Campion Mondial la categoria de vârstă +70 de ani, imnul României fiind intonat o singură dată la acest eveniment major. Pe locul II s-a clasat un atlet din Polonia, iar pe poziția a III-a un alergător spaniol.

„A fost un concurs deloc ușor, m-am bătut pentru acest rezultat, reușind să apăr titlul european câștigat în Elveția în urmă cu două luni. De aici plec în Italia, la Pescara, unde se desfășoară Campionatul European de Atletism. Probele la care particip sunt: Cros 6 km, 5000 m (pe pistă), 10 km alergare pe șosea și 21,097 km Semimaraton”, ne-a declarat cugireanul Vasile Hârjoc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir