cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Mâine, 20 noiembrie 2018, la Cugir vor avea loc două evenimente dedicate Centenarului Marii Unirii

Mâine, 20 noiembrie 2018, la Cugir vor avea loc două evenimente dedicate Centenarului Marii Unirii

Publicat în 19.11.2018 la ora 17:00

Mâine, 20 noiembrie 2018, va fi o  zi specială în An Centenar, la Cugir, unde vor avea loc un simpozion care va conține și o expoziție de fotografie cu subiect tematic și montarea unei plăcuțe comemorative.

Sub genericul „Cugirul și Unirea – 1918 – 2018”, orașul Cugir găzduiește două evenimente, care urmează să se deruleze marți,  20 noiembrie 2018, ambele cu un program plin de semnificații.

Astfel, începând cu ora 15.00, la Centrul Cultural Cugir va fi prezentată o colecție de fotografie cu subect tematic, în cadrul căreia vor fi prezentate  colecții de fotografie care au legătură cu actul Marii Uniri,  documente personale și din arhivele statului.

Va urma un simpozion dedicat Marii Uniri, la care vor lua parte ca invitați: Cristian Ioan Popa – conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Isorie și Filologie, cadre didactice, istorici din Cugir.

Tot marți, începând cu ora 16.00, pe clădirea Primăriei Cugir va fi montată o plăcuță comemorativă, inscripționată cu numele reprezentanților din Cugir la Marea Adunare Națională din 1918.

Acest moment simbolic Centenar, se va desfășura simultan în cele 78 de localități ale județului Alba și nu numai, iar marcarea lui se va face în 100 de bătăi de clopote ale bisericilor ortodoxe și greco-catolice.

Vor transmite mesaje cu acest prilej, primarul Cugirului, Adrian Teban, precum și reprezentantul Consiliului Județean Alba. În același cadru, un sobor de preoți va săvârși o slujbă religioasă.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 494 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.