cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Mâine, 16 iunie 2018, cugireanul Vasile Hârjoc intenționează să parcurgă într-o singură zi, pe bicicletă, distanța dintre Alba Iulia și București

Mâine, 16 iunie 2018, cugireanul Vasile Hârjoc intenționează să parcurgă într-o singură zi, pe bicicletă, distanța dintre Alba Iulia și București

Publicat în 15.06.2018 la ora 12:38

Cugireanul Vasile Hîrjoc, care acum câteva luni a împlinit 65 de ani, propune un model inedit de a aniversa împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, intenționând să parcurgă pe bicicletă, într-o singură zi, distanța dintre Alba Iulia, „Cealaltă Capitală”, și București, capitala administrativă a țării!

O inițiativă lăudabilă, o mostră de a celebra prin mișcare aniversarea unui secol de existență a României moderne, un gest deosebit ce presupune, însă, peste 17 ore petrecute în șa, o medie orară de 22-25 kilometri, pentru parcurgerea unui traseu de aproximativ 365 de kilometri. Toate acestea se vor produce sâmbătă, 16 iunie, cu plecarea la ora 5.00 (în zorii zilei) din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, punctul terminus fiind Catedrala Mântuirii Neamului din București, pe traseul Alba Iulia – Sebeș – Miercurea Sibiului – Sibiu – Tălmaciu – Călimănești – Rm. Vâlcea – Pitești – Găești – Titu – București.

Asta simt eu ca român că trebuie să fac, și fac! Vreau să fie o cursă simbolică, un arc între cele două capitale, aceea administrativă și aceea de suflet a tuturor românilor! De foarte mulți ani mi-am propus să pedalez într-o singură zi între Alba Iulia și București, este un vis, o dorință ascunsă, care acum devine realitate”, a afirmat Vasile Hîrjoc, originar din Cut și stabilit de o jumătate de veac sub Drăgana.

Vasile Hîrjoc este un nume arhicunoscut în lumea atleților veterani, multiplu campion național la maraton și semimaraton (are 5 curse de acest gen în acest an, la București stabilind un nou record național, a câștigat și un concurs internațional la Ierusalim), recent alergând de la Castelul Huniazilor până la Cetatea Devei!

În trecut a făcut ciclo-turism în America de Sud, America de Nord sau Europa, cu prilejul diverselor Campionate Mondiale de atletism. Cea mai lungă distanță parcursă într-o singură zi pe bicicletă este Oradea – Alba Iulia, însă nu se teme că va rata în „ziua cea mare”, deși există anumite riscuri. „Duc în Capitală un mesaj de suflet din Cetatea Marii Uniri. Toți românii trebuie să ne bucurăm, fiecare cum putem, pentru acest Centenar„, a conchis neobositul sportiv, devenit un ambasador al Albei prin această cursă temerară.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 773 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.