Rămâi conectat

Actualitate

Mai multe străzi din Cugir au rămas fără apă potabilă datorită unor avarii la conducta principală de alimentare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din  Cugir au rămas fără apă potabilă, vineri după amiază, din cauza a două avarii la conducta principală de alimentare.

„Din cauza a doua avarii la conducta principală de distribuție a apei potabile a orașului Cugir, produse în data de 18.11.2022, SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir, anunță întreruperea furnizării apei potabile consumatorilor situați în: cartierul Cindeni si strazile 21 Decembrie, Grivitei, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Grigorescu si Traian Vuia, până la remedierea avariei.

De asemenea, atât pe parcursul desfășurării lucrărilor cât și la sfârșitul acestora, pot apărea depășiri ale parametrului turbiditate în mai multe zone ale orașului. În acest caz sfătuim clienții să folosească apa numai în scop menajer.

Eventualele perturbații, precum și zonele în care ele apar, vă rugăm să le semnalați Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției”, a transmis APĂ CTTA ALBA – sucursala CUGIR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Duminică, 29 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a liturghisit la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 29 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Cugir V.

Acesta a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Adormirea Maicii Domnului”, după care a săvârșit slujba de binecuvântare a unui nou Așezământ social, precum și a apartamentului parohial.

Adresându-se celor prezenți, ÎPS Irineu nostru a spus: Principala cauză a răului din lume și a falimentului atâtor suflete creștine este lipsa de unire cu Dumnezeu prin rugăciune. Numai puterea lui Dumnezeu poate să ne susțină în fața atacurilor diavolului și a relelor din societatea noastră. Rugăciunea așază viața și inima creștinului în atingere cu divinul. Rugăciunea este antidotul lui Dumnezeu împotriva îndoielii și a disperării, împotriva răului și a păcatului. Iată de ce Fericitul Augustin spune: «Cel ce știe să se roage bine, știe să trăiască bine»”.

La finalul slujbei, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea ÎPS Irineu Diplome de aleasă cinstire. În continuare, după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de binecuvântare a Așezământului social „Sfântul Ierarh Nectarie” din orașul Cugir, coordonat de către părintele Bogdan Șalariu. Apoi, ÎĂS Irineu noastre a oficiat slujba de binecuvântare a noului apartament parohial, în urma lucrărilor de renovare și reamenajare executate în perioada 2020-2021.

Lucrările de înfrumusețare a clădirii Așezământului social „Sfântul Ierarh Nectarie” au fost demarate în anul 2012, la inițiativa părintelui Mircea Giurgea, pe atunci preot al parohiei Cugir V. Nouă ani mai târziu, clădirea a fost compartimentată și utilată, urmând ca în luna decembrie a anului 2022 să fie demarat proiectul „Îngrijire la domiciliu a persoanelor adulte cu dizabilități”. Activitatea este desfășurată în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Primăria Orașului Cugir, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Parohia Ortodoxă Cugir V. Prin intermediul acestui proiect sunt oferite servicii unui număr de zece persoane de pe raza orașului Cugir.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Intervenție a SVSU Cugir pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism abandonat pe domeniul public

cugirinfo.ro

Publicat

în

SVSU Cugir a intervenit în cursul serii de astăzi, 29 ianuarie 2023, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism abandonat pe domneiul public, în zona blocului nou ANL, în apropiere de Penny Market.

Un martor ocular ne-a declarat că autoturismul era părăsit de mai mult timp și se afla în stare avansată de degradare. Uneori tinerii din zonă petreceau langă el până noaptea tarziu iar copii din zonă se jucau în interior prefăcându-se că sunt șoferi.

Deci nu este exclusă ipoteza ca cineva să fi pus focul intenționat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Când începe Postul Paștelui 2023. Postul Mare este cel mai lung și mai aspru post de peste an | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Când începe Postul Paștelui 2023 . Postul Mare este cel mai lung și mai aspru post de peste an | cugirinfo.ro

Paștele este una dintre sărbătorile mari de peste an, dar spre deosebire de Crăciun, acesta nu se sărbătorește în fiecare an la aceeași dată. În 2023, atât Paștele ortodox, cât și cel catolic for fi sărbătorite în luna aprilie.

În 2023, Paștele ortodox va pica duminică 16 aprilie, iar Paștele catolic va fi sărbătorit în data de 9 aprilie.

Așa cum este tradiția, duminica Floriilor este sărbătorită cu o săptămână înainte de Paște. Astfel,  Floriile ortodoxe 2023 pică pe 9 aprilie, iar cele catolice pe 2 aprilie.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Românii au liber în prima și în a doua zi de Paște, iar începând din anul 2018, și Vinerea Mare este zi liberă. Astfel, în 2023 salariații vor sta acasă pe:

 • 14 aprilie 2023 – Vinerea Mare – zi liberă sărbătorită vineri;
 • 16 aprilie 2023 – Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită duminică;
 • 17 aprilie 2023– a doua zi de Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită luni.

Postul Paștelui va începe luni, 27 februarie 2023, și are o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, care va avea loc pe 16 aprilie 2022.

Postul Paștelui 2023 este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai greu de ținut, dat fiind că sunt cele mai puține dezlegări la pește:

 • 25 martie- la sărbătoarea Bunei Vestiri
 • 9 aprilie- la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile

Citește și: Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște

Lăsatul secului de carne pentru Postul Mare al Paștelui din 2023 va avea loc duminică, 26 februarie. Cu o săptămână înainte de începerea Postului Paștelui, credincioșii au voie să consume brânză, ouă și lapte. Aceasta se mai numește și Săptămâna Brânzei sau Săptămâna Albă.

Paștele catolic 2023 va pica în data de 9 aprilie. Postul Paștelui catolic va începe pe data de 22 februarie și se va termina în data de 8 aprilie.

Ce este interzis să faci în Postul Paștelui 2023?

 • În Postul Paștelui nu se fac nunți, botezuri și cumetrii.
 • În Postul Paștelui, biserica spune că nu se cântă și nu se dansează.
 • În Postul Mare nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea.
 • În Postul Paștelui nu se bea alcool și nu se fumează.
 • Nu se mănâncă pește în Postul Paștelui, dacă nu este zi cu dezlegare.
 • În Săptămâna Patimilor se ține un post mai aspru, urmând ca în Vinerea Mare să nu se mănânce deloc.
 • În Postul Paștelui, creștinii trebuie să se roage mai mult.
 • În Postul Paștelui este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir