cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Mai multe firme și persoane fizice din Cugir au donat bani pentru Mateo, băiețelul cu 8 boli, care are nevoie de ajutor

Mai multe firme și persoane fizice din Cugir au donat bani pentru Mateo, băiețelul cu 8 boli, care are nevoie de ajutor

Publicat în 29.03.2017 la ora 19:24

Cazul lui Mateo, băiețelul domiciliat în orașul Cugir care suferă de 8 boli și are nevoie de o operație pentru a putea merge singur, i-a impresionat pe zeci de cugireni care s-au mobilizat și au sărit în sprijinul lui.

În ultimele zile, la Cugir, s-a tuns pentru Mateo, s-a făcut manichiura și s-au spălat mașini pentru Mateo. Mai multe saloane de înfrumusețare, salina din oraș, dar și o spălătorie auto au răspuns strigătului de ajutor și și-au donat încasările din unele zile pentru a veni în sprijinul băiețelului.

De asemenea, elevi de la Colegiul Național ”David Prodan„ din Cugir au vândut limonadă și au strâns bani pentru a-i întinde o mână de ajutor.

Mateo este un copil în vârstă de 8 ani din Cugir, care s-a născut cu leziuni cerebrale și are mare nevoie de ajutor. Părinții lui, de o modestie rară nu au solicitat ajutorul nimănui până acum, dar au ajuns să fie copleșiți de problemele cu care se confruntă, iar Mateo este un adevărat luptător alături de ei făcând progrese substanțiale în confruntarea cu cele 8 diagnostice pe care le are.

Băiețelul a suferit de-a lungul anilor multiple intervenții chirurgicale, iar cu tratamente de recuperare constante, deprinderile lui motrice s-au mai îmbunătățit. În urma operației la liga­ment, copilul poate acum să pășească dacă este susținut. Orice intervenție poate fi făcută doar cu anestezie totală din cauza stării lui, iar crizele epileptice nu prea permit să fie făcute mai multe anestezii pe an deoarece toată evoluția lui poate regresa. De vorbit vorbește destul de rău, dar vorbește. De un an vorbește mai bine, rezultat al lecțiilor de logopedie. Acest progres pune în discuție o operație pe coloană pentru a putea să meargă mai bine, intervenție ce poate fi făcută doar în afara țării (părinții s-au interesat și au aflat de un caz asemănător din România, operat cu succes în SUA). În momentul de față, asociația “Ține de tine!” a trimis RMN-ul copilului unui doctor din Germania și așteaptă un răspuns pentru operație.

Până atunci, Mateo are nevoie de ajutor pentru a putea continua tratamentul, fără de care starea lui ar putea intra în regresie. Totodată, are nevoie de echipamente speciale, urgente fiindu-i încălțămintea specială și ortezele ce-i atenuează durerea și disconfortul.

Campania umanitară pentru Mateo a fost lansată de asociația “Ține de tine” din Cugir.

Asociația ȚINE De TINE este condusă de Alin Teodorescu, profesor de religie la Colegiul Național “David Prodan”. Acesta, împreună cu foştii elevi ai liceului, a decis să se implice și să-l ajute pe Mateo, declanșând o campanie umanitară de strângere de fonduri. La începutul lunii mai, membrii asociației vor organiza o cursă pe biciclete, la care doritorii se pot încrie contra unei sume modice de minim 10 lei. Membrii asociației vor purta tricouri cu îndemnul “Ajută-l pe Mateo”, precum și urne în care cugirenii vor putea face donații.

În doar câteva zile, suma inițială s-a dublat. Orice comentariu este de prisos. Mai putem adăuga doar că susținerea dumneavoastră contează foarte mult pentru familie. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a îmbunătăți sănătatea lui Mateo. Vă mulțumim foarte mult”, transmite reprezentantul Asociației Ține de Tine.

Conturile în care puteți dona pentru Mateo:

IBAN Lei: RO70BRDE010SV47127240100

IBAN Euro: RO04BRDE010SV47127590100

Acest articol a fost citit de 397 ori

Mai multe firme și persoane fizice din Cugir au donat bani pentru Mateo, băiețelul cu 8 boli, care are nevoie de ajutor
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.