Rămâi conectat

Actualitate

Mai multe case de vacanță și porțiuni de drum de pe Râul Mic din Cugir, afectate de viiturile provocare de furtuna de ieri seară

cugirinfo.ro

Publicat

în

Unii proprietari de pensiuni sau cabane turistice din Cugir, nu au fost ocoliți de furia apelor dezlănțuite în urma ploilor torențiale căzute în munții din apropiere.

O ploaie torențială ce s-a abătut vineri, în zona Arieșul – Prislop – Șurianu (peste 60 litri pe metru pătrat), a ridicat debitul Râului Mic, apele învolburate măturând tot ce le-a stat în cale, producînd serioase avarii caselor de vacanță situate între cabana ,,Rîndunica” și zona Arieșul, dar a distrus și unele porțiuni de drum aflat pe această arteră de acces spre satele și munții din apropiere.

De asemenea, apele dezlănțuite au provocat pagube și unui gospodar crescător de albine, ai cărui stupi au fost afectați de puhoaie. Potrivit reprezentanților SVSU Cugir, precum și a unor localnici, efectele viiturilor ar fi fost devastatoare, dacă barajul situat pe Râul Mic, n-ar fi fost golit, fapt ce a permis ca acesta să preia apele veninte de pe versanți, umplându-l până aproape de cota maximă, salvând în acest fel de la inundații, zeci de locații aflate în aval.

„Dacă barajul nu era decolmatat și apoi lăsat gol, se putea reedita momentul din vara anului 1999, când Râul Mic a făcut pagube însemnate în urma inundațiilor produse de revărsarea apelor”, ne-a declarat I.C. unul dintre  martorii la acele evenimente de tristă amintire.

Potrivit unor informații primite de la persoane care au trecut vineri prin momente de groază, la ora actuală se lucrează la refacerea cât de cât a drumului pe porțiunile afectate de viituri, precum și la restabilirea furnizării de energie electrică în satul Călene.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir