cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Luni, 8 aprilie 2019, la Cugir for fi organizate o serie de manifestări dedicate „Zilei Internaționale a Romilor”

Luni, 8 aprilie 2019, la Cugir for fi organizate o serie de manifestări dedicate „Zilei Internaționale a Romilor”

Publicat în 07.04.2019 la ora 21:57

Cu prilejul „Zilei Internaționale a Romilor”, în orașul Cugir, sunt programate mai multe activități cu caracter cultural și sportiv pentru ziua de luni, 8 aprilie 2019.

Faptul că la nivel local se implementează proiectul „INCLUZIV” – Investiţie Europeană pentru Dezvoltarea Socială în Cugir”, a fost creat un mediu de colaborare și implicare a tuturor partenerilor.

Astfel, prin demersurile de pregătire și prezentare a acestor momente artistice se dorește realizarea de acțiuni care să contribuie la creșterea stimei de sine, de educație interculturală prin promovarea diversității, apelând la educarea populației pentru a-și schimba comportamentul și atitudinea față de diferite grupuri pe care le-ar putea discrimina din cauza stereotipurilor și a prejudecăților.

Evenimentul debutează marți, 08.04.2019, pe terenul de sport al Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”, cu un minicampionat de fotbal între școlile gimnaziale din orașul Cugir la care va participa și o echipă condusă de către Cosmin Pienar, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor din Cugir. Din partea școlilor activitatea va fi coordonată de către prof. Avram Traian și Cătălin Pașcanu.

Al doilea moment începe de la ora 14.00, la Centrul Cultural Cugir, unde va avea loc un spectacol la care își vor da concursul: Cercul de teatru Cugir coordonat de regizoarea Maria Dodoc, Grupul de Fanfară al Centrului de Cultură Cugir coordonat de Petru Adam, Clubul „PRO DANCE” Cugir condus de Sergiu Prodan, Formația (fanfara) „Illo Romano – grup” coordonat de dnul Mihai Gălan, Grupul format din elevii Școlii Gimnaziale Singidava – coordonatori: Gabriela Pienar și Florica Adam, Grupul artistic al Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” coordonat de către prof. Cornelia Mitu.

Momentele artistice cuprind: melodii tradiționale din repertoriul romilor și repertoriul tradițional românesc, dansuri tradiționale ale culturii romilor, dansuri de societate, scenete și piesă de teatru, melodie hip-hop, poezie. Parteneri: Primăria orașului Cugir; Centrul Cultural Cugir; Clubul Sportiv Orășenesc Cugir; SPAS Cugir; Școala Gimnazială „Iosif Pervain”; Școala Gimnazială „Singidava” Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 523 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.