Rămâi conectat

Administraţie

Luni 30 septembrie va avea loc ședinţa ordinară la Consiliul Local Cugir. Vezi proiectele aflate pe ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarie-CUGIRConsiliul Local Cugir se va întruni, luni 30 septembrie 2013, începând cu ora 16.00, în şedinţa ordinară având pe ordinea de zi 22 de puncte.

Printre subiectele cele mai importante supuse dezbaterii se află Aprobarea rectificării Bugetului Local al oraşului Cugir pe 2013,  Aprobarea strategiei de Dezvoltare a oraşului Cugir pe perioada 2014-2020;  Aprobarea participării Oraşului Cugir la implementarea proiectului “Fiecare copil în grădiniţă, în parteneriat cu Asociaţia “OvidiuRo”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, SPAS Cugir şi Şcoala Gimnazială “Singidava” Cugir; Aprobarea deplasării în interes de serviciu a primarului Adrian Teban la Conferinţa Europeană a Oraşelor Mici ce se va desfăşura la Bruxelles, în perioada 15 – 17 octombrie  2013.

Prezentăm mai jos celelalte puncte de pe ordinea de zi:
 1. Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2013 la Ocolul Silvic ,,Sapcea” RA Cugir;

2. Aprobarea delegării de către Consiliul de Administraţie a atribuţiilor de conducere executivă ale Ocolului Silvic ,,Sapcea RA ” către un director;

3. Aprobarea modificării şi completării Hotărârii Consiliului Local nr. 44/2003 privind înfiinţarea SPAS Cugir;

4. Completarea Art. 4 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CSO Cigir, aprobat prin HCL nr 152/2008;

5. Modificarea Anexei nr. 8 (Statul de funcţii pentru anul 2013 al CSO Cugir);

6. Completarea anexei 3 (Tarife pentru închirierea ternurilor CSO Cugir;

7. Însuşirea raportului de expertiză topografică extrajudiciara depus de Tehno Dia SRL , pentru rectificare carte funciară;

8. Insusirea raportului de expertiză topografică depus de reclamantul Miclea Vasile pentru rectificare carte funciară;

9. Însuşirea procesului verbal de predare primire a bunurilor achiziţionate prin Contractul de finanţare a proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale- POSDRU;

10.Aprobare PUD pentru construirea unei locuinţe pe strada Ion Creanga Cugir;

11. Aprobarea PUZ pentru captare suplimentară Valea Sapcii;

12. Modificarea şi completarea art 3 din HCL nr. 107/ivind achiziţionarea de către operatorul Apa CTTA Alba din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare a unui teren în vederea construirii ,,Staţie de pompare ape uzatesi conducta de refulare”

13. Insusirea raportului de evaluare prin care se propune valoarea actualizată a imobilelor situate în Cugir str. Narciselor nr 2 şi respectiv str. 21 Decembrie 1989 nr. 156-locuinte ptr. tineri aparţinând Domeniului Public al oraşului;

14. Solicitarea adresată Ministerului Educaţiei Naţionale pentru emiterea avizului conform în vedrea schimbării destinaţiei unor construcţii în intravinalul Domeniului Public al oraşului;

15. Aprobarea modificării Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă pe teritoriul oraşului Cugir şi programele de funcţionare ale agenţilor economici;

16. Aprobarea art nr.1 din HCL nr 203/2008 privind numirea membrilor Comitetului Director la CSO Cugir;

17. Aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă, revizuite pe 2013, ale membrilo Consiliului de administraţie de la “Sapcea” RA Cugir.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campeniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primăria Cugir investește 13 milioane de lei, în construcția unei grădinițe la Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect privind „Construire Grădiniță în localitatea Vinerea” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului este de 13.084.229,10 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în proiect a orașului Cugir, constând în achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și a contribuției de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în valoare de 6.203.054,13 lei (inclusiv TVA).

De asemenea, se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului, în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din fondurile Uniunii Europene, precum și sumele reprezentând cheltuielile de funcționare și întreținere aferente, în vederea sustenabilității financiare a acestuia.

Proiectul aprobat își propune să sprijine creșterea participării la educația timpurie prin investiții în creșterea capacității infrastructurii educaționale, de a răspunde cererilor neacoperite, precum și prin intervenții, care contribuie la îmbunătățirea calității infrastructurii, dar și a serviciilor educaționale, pentru a deservi cu prioritate copiii din comunități defavorizate, copiii de etnie romă și comunitățile din mediul rural.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Infrastructura stradală din Cugir, luată la puricat de administrația locală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir a verificat din nou modul în care se execută lucrările de modernizare a infrastructurii stradale.

Recent, primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat din nou în teren, de data aceasta pe strada Mărășești din Cindeni și în zona Coșbuc, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă. Au fost purtate discuții cu locuitorii zonei străzii Mărășești despre accesul dinspre drum în curți, modul de realizare a nivelul drumului, al trotuarelor, a podețelor, a canalizării și deviației apei, a scărilor și accesul pe trotuare.

Lucrările continuă, iar conform proiectului, se realizează: canalizația tehnică, canalizarea pluvială, rețele de alimentare cu apă, modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită, trotuare, scări.

În zona Coșbuc lucrările sunt aproape finalizate iar până acum s-au modernizat străzile, s-a turnat asfalt, s-au modernizat trotuarele și s-au inființat locuri noi de parcare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir