Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

„Luna plantării arborilor” marcată de elevii de la Școala Gimnazială Ceru Băcăinţi prin plantarea a 10 goruni în curtea școlii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vremea frumoasă a fost de partea elevilor de la Școala Gimnazială Ceru Băcăinţi, care alături de primarul comunei – Trif Ioan și  de reprezentanții Ocolului Silvic Valea Ampoiului, Direcția Silvică Alba – inginerul Adi Lup și Nicolae Stuparu, profesorii Florina Dubleș, Violeta Noja, Radu Costea și  Dorina Rotar au trecut la plantarea arborilor în curtea școlii.

Anul acesta a fost rândul a 10 goruni de  a se bucura că au prins  viață, alături de brazii plantați anul trecut și teii de acum doi ani. Elevii Mădălina Soca, Marius și  Andrei Bota, Cristian Cârţu, Alexandra și Alexandru Bota, Bogdan şi Dorin Pop, Denisa Popa,  Ionuţ Sava, Cristian Ungurianu,  Mihaela Bota, Ionela şi Cosmina Zaharie au participat cu entuziasm la plantarea arborilor, fiind   printre cei care vor putea spune că și-au adus contribuția direct  la ocrotirea naturii, piatra de temelie pentru un mediu sănătos, nepoluat, fiind pusă de fiecare individ în parte.

Regia Națională a pădurilor – Romsilva și Ministerul Apelor și pădurilor, au dat startul „Lunii plantării arborilor’’, astfel că elevii Școlii Ceru Băcăinți se inscriu printre primii dintre zecile de elevi ai școlilor partenere în programele de educație forestieră derulate de Romsilva. Se pun la dispoziție un milion de puieți voluntarilor care se implică în activitățile de împăduriri, planul anual Romsilva fiind de  a regenera 14.252 de hectare de fond forestier din proprietatea publică. Pentru campania de primăvară sunt prevăzute regenerări pe cca 10.700 hectare, pentru care se vor folosi 32 de milioane de puieți din pepinierele proprii.

U.T.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă la cursul dedicat Ambasadorilor eTwinning, desfășurat în Grecia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 18-20 aprilie 2024, în Grecia s-a desfășurat un eveniment de excepție dedicat ambasadorilor eTwinning, având ca temă introducerea în școli a educației socio-emoționale și a stării de bine, o inițiativă crucială pentru a susține sănătatea mentală și emoțională a elevilor și a cadrelor didactice.

A fost organizat un curs la care au luat parte ambasadori eTwinning și reprezentanți ai agențiilor naționale din 42 de țări, cu o agendă bogată în  workshopuri, activități de lucru în perechi sau grupuri mici, schimburi de experiență și partajarea bunelor practici.

De asemenea, a inclus și scurte vizite la obiective culturale din capitala Greciei, Atena, pentru a îmbina învățarea cu experiențele culturale.

Printre participanți s-a numărat și prof. Nicoletta Huștiuc, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir.

Potrivit reprezentantei din Cugir, cursul a debutat cu o introducere susținută de oficiali ai Ministerului Educației din Grecia și ai NSO Grecia, stabilind astfel baza pentru discuțiile și activitățile viitoare. Ambasadorii eTwinning din Grecia au fost gazdele workshopurilor, oferind oportunitatea participanților de a se înscrie la sesiuni în avans.

„Personal, am optat pentru unul din  workshopuri  condus de o colegă ambasadoare, tot profesor pentru învățământul preșcolar, din Grecia, despre educația socio-emoțională la copii și cadrele didactice, folosind exemple practice din proiectele eTwinning integrate în programa școlară.

Din partea României, am fost prezenți 4 ambasadori eTwinning. Acest eveniment a fost pentru mine o oportunitate excepțională de a întâlni oameni deosebiți, de a lega noi prietenii și de a reîntâlni vechi colegi și colege cu care am avut plăcerea să interacționez în diverse contexte internaționale.

Sunt profund recunoscătoare eTwinning România pentru această oportunitate și sunt încântata să fac parte din această minunată comunitate”, ne-a relatat Nicoletta Huștiuc.

Acest curs nu doar că a adus cunoștințe și idei noi în domeniul educației socio-emoționale și al stării de bine în școli, dar a întărit și legăturile între ambasadorii eTwinning din diferite țări, contribuind astfel la consolidarea și extinderea rețelei eTwinning la nivel internațional.

Un aspect important pe care l-am abordat în cadrul acestui eveniment a fost importanța bunăstării în școală. Educația socio-emoțională și accentul pus pe starea de bine a elevilor și cadrelor didactice este esențială pentru crearea unui mediu propice în procesul de învățare. O abordare holistică asupra bunăstării școlare nu numai că contribuie la îmbunătățirea performanțelor academice, ci și la dezvoltarea armonioasă a fiecărui individ în cadrul comunității școlare”, a mai precizat participanta din Cugir.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir. calificare la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cârjean Ana Teodora este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, iar sub coordonarea profesoarelor Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, la etapa județeană a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), eleva s-a clasat pe locul I cu un rezultat de 99 de puncte, obținând astfel calificarea la faza națională.

Ea va reprezenta județul Alba la etapa națională a competiției care se va desfășura în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, Județul Dolj.

„Pasiunea, seriozitatea și ambiția sunt atributele care definesc munca în echipă în școala noastră, iar rezultatele vorbesc de la sine”, a declarat conducerea unității de învățământ.

O felicităm și noi pe tânăra performeră, pe coordonatoarele ei și îi dorim mult succes la etapa națională!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Lațiu Sara Flavia, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar – Șah

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lațiu Sara Flavia, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, sub coordonarea doamnei prof. Avram Maria, a obținut locul II la etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – Șah.

Eleva va reprezenta județul Alba la etapa națională a compețiției care va avea loc în perioada 10 – 12 mai 2024 la Huși, județul Vaslui.

Conducerea unității școlare îi adresează felicitări tinerei performere și îi urează mult succes la marea confruntare națională a sportului minții.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir