Rămâi conectat

Actualitate

Lucrările de reabilitare și modernizare la „Grădinița și creșa Prichindel” sunt în plină desfășurare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a vizitat astăzi șantierul de la grădinița și creșa Prichindel , unde a discutat cu echipa tehnică și cu reprezentantul firmei care se ocupă de lucrări.

Vor fi finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire, de refacere a finisajelor interioare, reabilitare subsol și pod, acoperiș nou cu panouri fotovoltaice, grupuri sanitare noi, bucătărie și lift pentru transport alimente, spălătorie, spații de joacă, spații necesare pentru funcționarea optimă a serviciilor oferite etc.

În ceea ce privește eficienta energetică a clădirii, va fi respectat principiul energiei regenerabile. În acest sens, reabilitarea se axeaza pe:

– 28 de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din încălzire și iluminat
– pereți anvelopati în exterior cu polistiren de 10 cm
– ferestre din termopan în 3 straturi
– uși exterioare și interioare noi
– centrală electrică, centrală termică si cazane
– izolare pod și subsol
– încălzire în pardoseală și corpuri de încălzire/radiatoare.

Va fi urmărită eficienta energetică și în funcție de zilele lucrătoare/nelucrătoare, pe 2 regimuri diferite de încălzire.

Valoarea întregului proiect, a lucrărilor și a dotărilor necesare, este de 4.763.930 lei, fonduri accesate de primărie și alocate de la bugetul de stat prin PNDL în proporție de 98%, iar 2% fiind fonduri asigurate din bugetul local.

Lucrările efective sunt finalizate în proporție de 70%, însă din cauza situației generate de pandemie, termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat pe dată de 24 iunie a acestui an. Dupa finalizarea va fi demarată licitația pentru dotarea și echiparea completă a clădirilor.

Grădinița și creșa Prichindel vor fi date în folosință odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie 2021.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir