Rămâi conectat

Actualitate

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului din Cugir se află în grafic

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Clădirea ce găzduieşte secţiile Chirurgie şi Interne ale Spitalului Orăşenesc Cugir (veche de peste 60 de ani), se află de aproape două luni într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, care, potrivit conducerii unităţii, va dura cel puţin un an de zile.

Clipboard01Un demers deloc uşor, dar destul de necesar dacă ţinem seama de faptul că investiţia pentru această locaţie este menită să confere siguranţă clădirii şi să îmbunătăţească confortul celor care vor veni aici să-şi vadă de sănătate. După cum ne spunea şeful de lucrări Dumitru Sava, reprezentant al firmei SC Compact Construct SRL Alba, în cadrul proiectului tehnic sunt prevăzute lucrări de consolidare a clădirii, reparaţii exterioare şi anvelopare clădire, turnare plăci de beton şi finisaje interioare, zugrăveli, pardoseli PVC, recompartimentări camere, montare aparate pentru aer condiţionat, înlocuire tâmplărie, instalaţii sanitare şi electrice. Tot în proiect există cuprinsă şi amenajarea unei rampe pentru accesul ambulanţei. “Am demarat investiţia pe palierul din stânga clădirii în aşa fel încât să rămână posibilitatea desfăşurării parţiale a activităţilor medicale pe tronsonul situat în partea din dreapta clădirii, având grijă pe cât se poate, deşi nu este deloc uşor, să nu conturbăm activităţile sanitare şi nici liniştea pacienţilor. Deocamdată ne aflăm în grafic cu ritmul lucrărilor, şi acţionăm cu o echipă formată din 7 muncitori, dar pe parcurs, în funcţie de complexitatea lucrărilor, numărul acestora va creşte, astfel încât să putem respecta termenele prevăzute în contract”, ne-a declarat Dumitru Sava. Pentru prima parte a investiţiei s-a alocat suma de 1 milion de lei, finanţare de la bugetul local, urmând ca pe parcurs să fie alocate sume de până la 2,3 milioane lei, necesare pentru finalizarea investiţiei. Potrivit informaţiilor primite de la conducerea unităţii de sănătate, există speranţa ca pe parcurs să se găsească fonduri şi pentru reabilitarea şi modernizarea policlinicii.

C.P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir