cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Lucrările de reabilitare la atelierul şcoală de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, bat pasul pe loc

Lucrările de reabilitare la atelierul şcoală de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, bat pasul pe loc

Publicat în 27.11.2015 la ora 10:30

colegiu id lazarescu cugirLucrările de reabilitare a atelierului şcoală de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, programate a se finaliza până la sfârşitul acestui an, întârzie în mod nejustificat.

Demarată în urma unei hotărâri a Consiliului local, investiţia în sumă de 850.000 de lei (fără TVA), bani de la bugetul local, are puţine şanse să fie realizată până spre finele primului semestru al anului 2016 sau poate chiar mai târziu. Deşi structura de rezistenţă nu a fost afectată, s-au impus totuşi lucrări de refacere a acoperişului, recompartimentări, lucrări de finisaje, termoizolaţie, schimbare pardoseală, realizare instalaţii sanitare, schimbare reţele electrice şi termice etc. Trebuie evidenţiat faptul că o mare parte din aceste lucrări au fost finalizate şi permit desfăşurarea de activităţi în atelierele: electric, lăcătuşerie, dar aşa cum se întâmplă la noi, ne înecăm întotdeauna la mal. Spre exemplu, nu s-a făcut nimic la reţeaua electrică a atelierului şcoală şi asta, conform unor surse, pentru că lucrările n-au fost cuprinse în documentaţia tehnică de execuţie. După cum am aflat, conducerea colegiului va apela la un cadru didactic al instituţiei, care are autorizaţie pentru execuţia unor astfel de lucrări şi care ar fi dispus să facă ce alţii au omis să treacă în respectiva documentaţie. Este o problemă importantă care trebuie rezolvată, deoarece afectează în mod special atelierul de prelucrări prin aşchiere, elevii fiind nevoiţi să realizeze activitatea de instruire practică doar la agenţii economici din oraş. Şi asta n-ar fi tot, dacă lucrările n-ar fi întârziate şi la reabilitarea unor spaţii din partea de sud a construcţiei, operaţii de recompartimentare destinate, după cum am aflat, închirierii acestora unor agenţi economici din localitate. Din păcate, timpul trece şi tot ce ar fi trebuit să fie finalizat într-un an se prelungeşte prea mult timp, în mod nejustificat.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 125 ori

Lucrările de reabilitare la atelierul şcoală de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, bat pasul pe loc
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.