cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Lucrările de reabilitare a blocului „NATO” din Cugir se află în stadiu de finalizare. Investiția va fi gata înainte de termen

Lucrările de reabilitare a blocului „NATO” din Cugir se află în stadiu de finalizare. Investiția va fi gata înainte de termen

Publicat în 08.10.2020 la ora 10:48

Reabilitarea și modernizarea clădirii cunoscute drept blocul „NATO”, situată pe strada George Coșbuc, nr. 8, din Cugir se află în stadiu avansat de finalizare.

Blocul de locuinţe cu 105 apartamente, din care 35 proprietate privată și 70 proprietate a oraşului Cugir, cu câte o cameră are o vechime de circa 50 ani a necesitat reparative capital printr-o investiție de 1.026.132 de lei. Proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață a populației rome și reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

La aproximativ patru luni de la demararea lucrărilor, constructorul, un destoinic întreprinzător cugirean a reușit să finalizeze mai bine de 80% din lucrările necesare, astfel: reabilitarea subsolului; realizare şarpantă; izolarea pereților exteriori cu termoizolație din vată bazaltică de 15 cm grosime peste care se va aplica tencuială decorative; izolarea planșeului de peste ultimul nivel cu plăci din vată minerală bazaltică de 20 cm; înlocuire tâmplărie exterioară PVC; executarea unei rampe pentru persoane cu dizabilități; refacere zidărie cărămidă în zonele degradate – desfacerea copertinei de la accesul în bloc şi înlocuirea ei cu o copertina pe structura din lemn; instalaţii electrice; instalaţii sanitare; închiderea caselor de scară cu uși și panouri PVC; refacerea parțială a finisajelor interioare din zonele comune și în interiorul camerelor proprietate a UAT Cugir, unde este cazul.

Potrivit constructorului, mai este necesară refacerea trotuarelor de gardă pe tot conturul clădirii; executarea unui trotuar etanș care sa nu permită infiltrarea apei la talpa fundației; montare buiandrugi la golurile realizate ulterior execuţiei clădirii în pereţi portanţi instalaţii de detectare , semnalizare şi avertizare la incendiu, refacere balustrade de la scara interioară.

„Ne-am străduit și ne străduim să facem o lucrare exemplară, dar contează foarte mult cât va fi de întreținută. După cum se vede, ne-am mobilizat astfel încât investiția să se finalizeze înainte de termen cu cel puțin patru luni. În caietul de sarcini, durata contractului este de 10 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, ne-a declarat reprezentantul firmei de construcții.

Reamintim că proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programulu Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa prioritară – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 745 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.