Rămâi conectat

Administraţie

Lucrările de modernizare a străzilor din cartierul Cindeni, avansează în ritm alert

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir verifică constant modul în care se execută lucrările de modernizare a infrastructurii stradale.

Zilele acestea, Primarul Adrian Teban, împreună cu Administratorul Public, Marius Jibotean s-au deplasat în teren, pe străzile cu lucrări în derulare din Cindeni, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.

În atenția edilului s-au aflat străzile cuprinse în proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi, din care 21 aflate zona Cindeni.

Până în prezent, două străzi sunt aproape finalizate- M Kogălniceanu și Lacului, iar alte 10 străzi sunt în plin proces de modernizare- Dorului, Traian, Gh. Lazăr, Crângului, Livezii, Nuferilor, Fagului, Crinului, Biruinţei, Cooperatorilor, Libertăţii.

În perioada următoare vor demara lucrările și pe: Pârâului, Carpaţi, Horea, Munteniei, Ştrandului, Decebal, Mărăşeşti, I. Slavici din Cindeni, precum, și pe stăzile G. Coşbuc și Ghe. Asachi.

Conform proiectului, la nivelul fiecărei străzi se realizează: canalizația tehnică; canalizarea pluvială; rețele de alimentare cu apă (unde este cazul); modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu locuitorii străzilor aflate în lucru, Primarul Adrian Teban le-a recomandat din nou să își remedieze toate problemele legate de utilități.

„Încă de anul trecut, din luna ianuarie, am solicitat public, dar și prin adrese scrise, ca cetățenii care locuiesc pe străzile cuprinse în proiectele noastre cu finanțare europeană să ia toate măsurile pentru remedierea, înlocuirea sau racordarea la rețelele de apă, canal, canalizație, curent, gaz. E important să se știe că după finalizarea lucrărilor de modernizare, nu se vor admite intervenții la nivelul străzilor pentru o perioadă de cel puțin 5 ani.”, susține edilul Cugirului.

Se impune să precizăm că pe perioada executării lucrărilor, Consiliul Local al Oraşului Cugir, având la bază avizul Poliției Orașului Cugir, a aprobat instituirea temporară a restricțiilor de circulație rutieră pe străzile din Cindeni aflate în lucru. Restricțiile vor fi valabile până în data de 31.12.2023, conform stradiului proiectului “Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții în zona urbană arondată Școlii ,,Singidava”, în baza căruia sunt executate lucrările de modernizare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir