cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Lucrări de reabilitare în valoare de 400.000 lei la atelierului Școlii profesionale din Cugir

Lucrări de reabilitare în valoare de 400.000 lei la atelierului Școlii profesionale din Cugir

Publicat în 17.02.2014 la ora 11:04

atelier-scioala-profesionala-cugirDe circa o săptămâna de zile la atelierul şcolii profesionale situat în incinta Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” au fost demarate luctările de reabilitare a locației destinate desfaşurării activitaţii de instruire practică a elevilor.

În baza protocolului stabilit înaintea începerii la Cugir a anului şcolar de învaţământ profesional ân sistem dual, Primăria Cugir s-a angajat să sprijine reabilitarea atelerului şcolar asfel încât acesta să asigure condiţii optime pentru cei 25 de elevi care urmează cursurile amintitei instituţii.

Aşa se explică faptul ca, în Bugetul local al Oraşului Cugir pentru anul 2014, a fost alocată pentru acest obiectiv suma de 400.000 lei, reprezentând finanţare pentru lucrări de reparaţii acoperiş clădire, schimbare reţele electrice, reabilitare grupuri sociale,înlocuiri instalaţii sanitare şi termice, amenajare birou pentru maistru atelier,etc.

‘’După cum am mai amintit şi cu prilejul unor informaţii anterioare, noutatea acestei şcoli profesionale în sistem dual este aceea că 5 agenţi economici locali se vor implica în procesul de instruire al tinerilor care vor sa urmeze cursurile de strungar şi frezor. Astfel spus, stagiul de practică va fi desfaşurat atât în cadrul celor 5 societaţi, cât şi în cadrul atelierului şcoală. Avantajul este ca fiecare dintre cei 25 de elevi vor primii lunar câte 200 lei din partea agentului economic cu care cursantul are contract, la care se mai adaugă încă 200 lei reprezentând bursa oferită de Guvernul României. O altă noutate a acestui învăţămant este că la finalizarea şcolii, elevii au prioritate la angajare in societaţilor implicate’’, ne-a declarat directorul colegiului, ing. Alexandru Micaciu.

C. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 331 ori

Lucrări de reabilitare în valoare de 400.000 lei la atelierului Școlii profesionale din Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *