cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Lucrări avansate la aşezământul „Filantropia” din Cugir, destinat susţinerii copiilor proveniţi din familii defavorizate

Lucrări avansate la aşezământul „Filantropia” din Cugir, destinat susţinerii copiilor proveniţi din familii defavorizate

Publicat în 23.03.2018 la ora 10:00

Un spaţiu aflat la subsolul clădirii care adăposteşte aşezământul „Părintele Cleopa”, aparţinând Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir, se află într-un stadiu avansat de modernizare.

Aici, prin grija primăriei locale şi a locaşului de cult amintit, va fi înfiinţată o filială aparţinând Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, loc destinat sprijinirii copiilor proveniţi din familiile defavorizate. Potrivit preotului paroh, părintele Mihai Gălăţeanu, este vorba de un spaţiu menit să servească nevoilor identificate pentru un număr de 25 de copii.

În acest cadru, aceştia ar urma să beneficieze de masă, sprijin în pregătirea temelor şcolare, asistenţă medicală şi igienă corespunzătoare. Au fost obţinute aprobările necesare continuării lucrărilor de construcţie a locaţiei, urmând ca după finalizarea investiţiei să se facă demersurile necesare pentru dotările cu echipamentele corespunzătoare funcţionării acesteia.

Construcţia (foto), o fostă centrală termică de zonă, a fost luată în urmă cu câţiva ani în concesiune de la Primăria Cugir de către biserica amintită, pentru a fi transformată într-un aşezământ pe cât de util, pe atât de necesar.

Cu sprijinul enoriaşilor, care au prestat sute de ore de muncă voluntară, dar şi cu eforturi financiare substanţiale din partea bisericii, s-a reuşit să se realizeze recompartimentarea clădirii în aşa fel încât să poată fi dată spre folosinţă. Astfel, la partea de suprafaţă au fost amenajate şi dotate cu cele necesare spaţii pentru sala de repetiţii cor, sală de şedinţe pentru comitetul bisericesc, birou pentru preoţii parohi, bibliotecă, bucătărie, grupuri sociale etc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prezent recent la Cugir, la o slujbă religioasă săvârşită la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, i-a asigurat atât pe cei doi preoţi parohi ai locaşului de cult, cât şi pe enoriaşii prezenţi la biserică, de tot sprijinul administraţiei judeţene în finalizarea acestui proiect de caritate pentru persoanele defavorizate din Cugir.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 510 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.