cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Lucrări ample de modernizare în curs de realizare la Stadionul „CSO” din Cugir

Lucrări ample de modernizare în curs de realizare la Stadionul „CSO” din Cugir

Publicat în 07.09.2015 la ora 11:08

stadion-metalurgistul-cugir-lucrari-modernizare-sep-2015Stadionul „CSO” din Cugir, locaţia unde îşi desfăşoară partidele de pe teren propriu divizionara terţă Metalurgistul Cugir, este actualmente un amplu şantier, în vederea unei ample modernizări a vechii arene.

Primul meci de fotbal organizat în asemenea condiţii s-a disputat sâmbătă, 5 septembrie, Metalurgistul – Măgura Cisnădie, scor 2-0. Din pricina lucrărilor, în tribuna întâi este interzis accesul spectatorilor, care vor putea viziona partidele din tribuna a doua, unde au fost instalate scaune de plastic. Şi în această situaţie, elevii lui Marius Opric vor juca aici partidele din turul campionatului, vestiarele dn zona tribunei întâi fiind accesibile în anumite condiţii pentru jucători, arbitrii şi observatori.

Chiar dacă termenul de finalizare al lucrărilor este martie 2016, oficialii „roş-albaştrilor” speră ca modernizarea să se încheie în acest an, mai ales că firma constructoare este SC CON-A SRL Sibiu, care a activat şi la „Cluj Arena”. Oricum, sunt speranţe ca noua faţă a „stadionului vechi” să fie la nivelul Ligii a 2-a, eşalon unde echipa locală tinde să ajungă.
Acum șapte ani, administraţia cugireană a preluat de la Uzina Mecanică Cugir stadionul vechi, în ideea de a readuce la viaţă sportul cugirean. Au fost făcute investiţii în tribună, vestiare, instalaţii electrice şi termice, dar şi în terenul de fotbal şi în terenurile de tenis. Singurele care ne reamintesc de cei 22 de ani în care stadionul a zăcut în paragină sunt porţile de acces şi gardul ce împrejmuieşte stadionul. Însă nu pentru mult timp, întrucât baza sportivă a intrat din nou în proces de modernizare.
În prezenţa primarului Adrian Teban şi a preşedintelui CSO Cugir, Adrian Mihai, a fost predat la mijlocul lunii trecute amplasamentul către firma care urmează să execute mai multe lucrări de modernizare.

Conform unui studiu de fezabilitate realizat în 2010 şi actualizat anul acesta, se va construi o copertină care să protejeze tribuna stadionului, reabilitată de curând. Pe pilonii copertinei, la nivelul I al clădirii se vor creea spaţii administrative pentru personalul CSO Cugir. Proiectul prevede şi înlocuirea construcţiei degradate care împrejmuieşte baza sportivă cu un gard transparent, amenajarea unor spaţii de parcare, precum şi crearea a două noi terenuri de tenis. Primarul Adrian Teban a declarat că “aceste investiţii fac parte dintr-un proiect amplu pe care ni l-am propus în anul 2011, acela de a realiza o bază sportivă funcţională în care tinerii să facă sport, să înveţe ce înseamnă competiţia, performanţa şi dorinţa de a învinge. Faptul că avem un campion european la tenis şi cel puţin încă doi copii cu potenţial, că avem echipă de fotbal în liga a III-a şi echipe pentru toate grupele de copii, că avem campioni naționali si mondiali şi rezultate mulţumitoare pe fiecare ramură sportivă, demonstrează că doar investind şi creând condiţii poţi avea rezultate.”
Lucrările de modernizare a bazei sportive se vor finaliza în termen de 12 luni de la data începerii iar valoarea investiție este de aproximativ 3.740.000 lei, fără TVA.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1015 ori

Lucrări ample de modernizare în curs de realizare la Stadionul „CSO” din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.