Rămâi conectat

Actualitate

Lucrarea „Managementul herniilor inghinoscrotale gigante – experiența Spitalului Orasenesc Cugir” prezentată de medicul Terezia Mureșan la cea de-a V-a ediție a conferinței „Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cu puține zile în urmă, a avut loc la București, cea dea V-a Conferință a Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal, cu tema „Actualități si controverse în chirurgia peretelui abdominal. Tehnici si tehnologii în chirurgia herniară”.

După cum susține medicul chirurg dr. Terezia Mureșan, de la Spitalul Orășenesc Cugir (prezentă la eveniment), manifestarea a fost una de elită, reunind în capitala țării cea mai mare parte a numelor internaționale cu rezonanță în chirurgia peretelui abdominal.

Conform afirmațiilor medicului cugirean, au avut loc transmiteri în direct a unor operații de chirurgie a peretelui abdominal efectuate de maeștri în domeniul, desfășurându-se adevarate cursuri de chirurgie a peretelui abdominal după ultimele standarde. Intre cele 7 lucrări de tip poster, s-a numărat si lucrarea care a reprezentat cu succes spitalul din Cugir: „Managementul herniilor inghinoscrotale gigante – experiența Spitalului Orasenesc Cugir”.

Potrivit medicului cugirean, lucrarea s-a bucurat de aprecierea specialiștilor străini, în conditiile în care, vine dintr-un spital mic, iar afecțiunile prezentate au fost tratate la standarde comparabile cu cele ale marilor unități de sănătate.

„Consider participarea mea, la această conferință ca fiind una deosebit de importantă, deoarece a permis aprofundarea cunoștințelor cu privire la ceea ce, poate mulți numesc „doar o hernie”, în condițiile în care, o simplă hernie, dacă nu este tratată corect, cu maximum de tehnicitate și după ultimele standarde terapeutice disponibile în domeniu, poate deveni un adevarat dezastu , în primul rând pentru pacient, dar și pentru chirurgul care îl tratează. Mai mult, această manifestare a deschis direcția participării la o serie de cursuri de perfecționare în domeniul patologiei chirurgicale a peretelui abdominal, participare care cu siguranță va aduce un plus de beneficiu pacienților din orașul nostru”, a precizat dr. Terezia Mureșan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Percheziție domiciliară la Cugir, în cazul unui bărbat acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 6 septembrie 2024, polițiștii Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara, împreună cu un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza orașului Cugir și unei localități aparținătoare.

Activitățile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara, bănuit de comiterea faptelor investigate fiind un bărbat de 50 de ani, din județul Alba.

În urma activităților desfășurate, la cele două adrese au fost identificate ca fiind deținute fără drept și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 119  proiectile metalice cu vârf ascuțit, 72 de capse de inițiere, un dispozitiv improvizat metalic cu percutor și resort, 11 tuburi de cartușe și două cutii/încărcătoare eferente unei mitraliere de asalt.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, nerespectarea regimului materiilor explozive și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

7 proiectile si 9 elemente de muniție de infanterie, descoperite la Cugir. A intervenit echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a fost solicitată să intervină în dimineața zilei de vineri, 6 septembrie 2024, pentru asanarea a 7 proiectile si 9 elemente de munitie de infanterie, descoperite pe raza orașului Cugir.

„Echipa pirotehnica din cadrul ISU Alba a fost solicitată să intervină pentru asanare muniției rămasă neexplodată în oraș Cugir. În urma misiunii pirotehnice au fost asanate: 7 proiectile si 9 elemente de munitie de infanterie. Forțele alocate: 1 x autospeciala pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea nodului de conectare a orașului Cugir la Autostrada A1, aprobați de Guvern

cugirinfo.ro

Publicat

în

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 4 septembrie 2024, indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Nod rutier A1 (km 326+155) – DJ 704 (Cugir)”, județul Alba.

• Descrierea situaţiei actuale

În prezent, pe autostrada A1 km 326+155, la intersecția cu DJ 704 care supratraversează autostrada, în localitatea Șibot, nu este amenajat nici un fel de acces în autostradă.

Necesitatea amenajării acestui nod rutier a fost relevată și în cadrul Studiu de prefezabilitate realizat anul 2016 prin care s-a analizat amplasarea și realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile existente.

În cadrul documentației tehnico – economice, a fost realizată Analiza multicriterială: au fost analizate 3 variante de amenajare a nodului rutier departajate pe bază a trei criterii, respectiv: costul de referință al fiecărei variante, analiza economică-rentabilitatea economică și mediu.

Oportunitatea investiției – asigură capacitatea de circulație necesară, răspunzând cererii reale de transport, condițiilor corespunzatoare de circulație, cu efecte minime asupra mediului și ale ocupării de terenuri, îmbunătățindu-se
fluența traficului și siguranța rutieră, prin reducerea emisiilor poluante, precum și reducerea costurilor de operare.

Categoria de importanță a obiectivului este ,,normală’’ (C), iar categoria bretelelor nodului rutier, din punct de vedere funcțional și al traficului, se încadrează în clasa tehnică III.

Nodul rutier proiectat este amplasat în imediată apropiere a joncțiunii dintre DN 7 cu autostrada A1, la sud de localitatea Șibot, judetul Alba.

Pentru realizarea obiectivului este necesară o suprafață totală de aproximativ 13,1 ha.

Soluţiile tehnice s-au stabilit pe baza concluziilor şi rezultatelor studiilor, investigaţiilor de teren, a normelor şi standardelor în vigoare.

Pentru amenajarea completă a nodului se vor realiza următoarele bretele:

– Breteaua 1 de legătură dintre nodul rutier și Drumul județean DJ 704; L=1.184,00 m;

– Breteaua 2, care va permite accesul la autostrada A1 din breteaua 1, în direcția de mers Timișoara – Sibiu; L=712,00 m;

– Breteaua 3, de ieșire de pe autostrada A1 pe breteaua 1 spre DJ 704, în direcția de mers Timișoara-Sibiu. L=620,00 m

– Breteaua 4, care va permite accesul la autostrada A1 din breteaua 1, în direcția de mers Sibiu – Timișoara; L=630,00 m;

– Breteaua 5, de ieșire de pe autostrada A1 pe breteaua 1 spre DJ 704, în direcția de mers Sibiu – Timișoara. L=501,00 m

Se va moderniza drumul județean existent, în zona intersecției cu sens giratoriu a acestuia cu breteaua 1; L=200.00m

Racordarea bretelelor proiectate la autostrada A1, se realizează prin amenajarea benzilor de accelerare și deccelerare, având lungimea:

• Bretea 2: Lungime accelerare = 347 m;
• Bretea 3: Lungime decelerare = 250 m;
• Bretea 4: Lungime accelerare = 385 m;
• Bretea 5: Lungime decelerare = 235 m;

Nodul rutier proiectat este amplasat în imediata apropiere a joncțiunii dintre DN 7 cu autostrada A1, la sud de localitatea Șibot, județul Alba. Racordarea bretelelor la autostrada A1, se realizează prin amenajarea benzilor de accelerare/deccelerar.

• Pasaj peste Autostrada A1

La km 328+100 al autostrăzii A1, se va realiza pe breteaua 1 un pasaj peste autostradă, pentru asigurarea accesului la autostrada, în direcția Sibiu-Timișoara.

Structura are o singură deschidere și o lungime totală de 60.50 m. Are o oblicitate de 96° dreapta față de axul autostrăzii.

Traseul autostrăzii sub pasaj este în curba, iar traseul bretelei pe care se amplasează pasajul este în aliniament, iar panta transversală a căii este de 2.5% (profil neconvertit).

Realizarea nodului rutier va constitui o nouă legătură rutieră a rețelei de drumuri locale din zona proiectului la rețeaua majoră de autostrăzi și conduce la beneficii economice de tipul:

– reducerea costului cu timpul de exploatare al vehiculelor;
– reducerea costului de operare al vehiculelor;
– reducerea costului accidentelor;
– reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir