cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Lucrarea „Managementul herniilor inghinoscrotale gigante – experiența Spitalului Orasenesc Cugir” prezentată de medicul Terezia Mureșan la cea de-a V-a ediție a conferinței „Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal”

Lucrarea „Managementul herniilor inghinoscrotale gigante – experiența Spitalului Orasenesc Cugir” prezentată de medicul Terezia Mureșan la cea de-a V-a ediție a conferinței „Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal”

Publicat în 30.10.2017 la ora 17:52

Cu puține zile în urmă, a avut loc la București, cea dea V-a Conferință a Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal, cu tema „Actualități si controverse în chirurgia peretelui abdominal. Tehnici si tehnologii în chirurgia herniară”.

După cum susține medicul chirurg dr. Terezia Mureșan, de la Spitalul Orășenesc Cugir (prezentă la eveniment), manifestarea a fost una de elită, reunind în capitala țării cea mai mare parte a numelor internaționale cu rezonanță în chirurgia peretelui abdominal.

Conform afirmațiilor medicului cugirean, au avut loc transmiteri în direct a unor operații de chirurgie a peretelui abdominal efectuate de maeștri în domeniul, desfășurându-se adevarate cursuri de chirurgie a peretelui abdominal după ultimele standarde. Intre cele 7 lucrări de tip poster, s-a numărat si lucrarea care a reprezentat cu succes spitalul din Cugir: „Managementul herniilor inghinoscrotale gigante – experiența Spitalului Orasenesc Cugir”.

Potrivit medicului cugirean, lucrarea s-a bucurat de aprecierea specialiștilor străini, în conditiile în care, vine dintr-un spital mic, iar afecțiunile prezentate au fost tratate la standarde comparabile cu cele ale marilor unități de sănătate.

„Consider participarea mea, la această conferință ca fiind una deosebit de importantă, deoarece a permis aprofundarea cunoștințelor cu privire la ceea ce, poate mulți numesc „doar o hernie”, în condițiile în care, o simplă hernie, dacă nu este tratată corect, cu maximum de tehnicitate și după ultimele standarde terapeutice disponibile în domeniu, poate deveni un adevarat dezastu , în primul rând pentru pacient, dar și pentru chirurgul care îl tratează. Mai mult, această manifestare a deschis direcția participării la o serie de cursuri de perfecționare în domeniul patologiei chirurgicale a peretelui abdominal, participare care cu siguranță va aduce un plus de beneficiu pacienților din orașul nostru”, a precizat dr. Terezia Mureșan.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 424 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.