Rămâi conectat

Sport

Lucian Itu, antrenorul Metalurgistului Cugir, face planuri pentru viitorul sezon de Liga a 3-a

Publicat

în

Lucian Itu, antrenorul-jucător al Metalurgistului Cugir, face în această perioadă planuri pentru viitoarea stagiune de Liga a 3-a, care va fi a treia a sa ca “principal” pe banca tehnică a grupării de sub Drăgana.

Simbol al fotbalului cugirean, Itu va împlini 43 de ani în luna septembrie și nu se gândește să agațe încă ghetele-n cui. A fost instalat în postura de antrenor în vara anului 2019, mandatul său cuprinzând clasările pe locul 4 (Seria a 5-a, în ediția 2019-2020, întreruptă din cauza pandemiei) și campioană a Seriei a 9-a (ediția trecută), cu o participare la barajul de promovare în eșalonul superior (dublă cu SCM Zalău).

În campionatul următor, desfășurat tot sub forma a 10 serii a câte 10 echipe, Federația Română de Fotbal a decis să introducă după desfășurarea celor 18 etape din sistemul regular, un sistem play-off (primele 4 echipe) și play-out (celelalte șase), tocmai pentru a crește gradul de interes și a mări numărul de jocuri. “Normal că este mai bine pentru fotbal să jucăm cât mai mult. Până la urmă asta contează, plus că va fi o miză suplimentară prin acele partide. Abia aștept meciurile cu spectatori în tribune”, a spus Lucian Itu.

• Dohotariu, la Viitorul Șelimbăr

CSO Cugir a promovat în al treilea eșalon în 2013, iar în cele 8 campionate a fost mai mereu cea mai bine clasată din echipele ce reprezentau Alba pe a treia scenă. Cum sezonul următor va începe în 27 august, reunirea lotului este fixată pentru data de 12 iulie (deși s-a vehiculat și începerea antrenamenteloir cu o săptămână mai devreme), deja fiind stabilite duble de verificare cu CS Ocna Mureș și Sticla Arieșul Turda, fostele colege de serie. În privința permutărilor din lot, sunt certe șase plecări: Toilă, Fl. Sandu, Dușmanu (juniorii împrumutați de la Sport Team București), Casian (nu va mai fi junior), Budin (își caută altă destinație, pentru a evolua mai mult), Dohotariu (după trei ani în “roșu-albastru” caută un transfer în eșaloanele superioare, pregătindu-se momentan cu Viitorul Șelimbăr, nou-promovata în Liga a 2-a). Semne de înrebare stau în dreptul lui Razvan Voicu, mijlocașul ce va decide unde va evolua din toamnă în funcție de rezultatele înregistrate la admiterea în învățământul superior.

• Va fi promovat juniorul Perjeriu

În același context important este faptul că au fost păstrate în lot “piesele grele” P. Păcurar, Șaucă, Boldea, M. Lupu, Vitinha, I. Grozav, ce au acceptat să-și prelungească înțelegerile cu încă un an. În privința acoperirii postului de portar, se merge în continuare pe varianta juniorilor în acest compartiment. Astfel se încearcă menținerea în efectiv a lui Raul Opric (n. 2002), împrumutat de la UTA Arad, mai ales că fiul antrenorului Marius Opric ar dori să rămână la Metalurgistul încă un an. De asemenea, a doua variantă va fi Cristian Perjariu (din 2004), un portar localnic ce va fi promovat la echipa mare în următoarea stagiune, o inițiativă lăudabilă, în condițiile în care în ultimii ani fotbaliștii formați la Cugir au plecat în alte părți (M. Codrea, Udrea, Cioban, Vîjdea).

Sport

Eveniment sportiv la poalele Drăganei: Prima ediție a „Cupei Cugirului la padbol”

Publicat

în

În perioada 12 – 19 septembrie 2021, la Arena Cugir s-a desfășurat „Cupa Cugirului la padbol”, eveniment la care s-au aliniat 10 echipe majoritatea format din jucători de la poalele Drăganei pasionați de sport în general și padbol în special.

Clasamentul final al competiției a fost, după cum urmează: Locul 1: Lucian Itu/Sebastian Itu; Locul 2: Claudiu Dorobanțu/Florin Bura; Locul 3: Ionel Petruse/Alex Chiriluț;

Locul 4: Eduard Petrea/Robert Kiss.

„Am organizat primul turneu din localitate la padbol ,,Cupa Cugirului”, la sfârșitul căruia echipa câștigătoare se va deplasa la București, în perioada 1- 2 octombrie 2021, pentru Cupa României la padbol, unde va avea ocazia să întâlnească cei mai buni jucători din țară. Deci, Cugirul va fi reprezentat de 2 echipe la acest campionat. Vreau sa le mulțumesc tuturor sportivilor pentru participare și să îi felicit pe toți, atât pe învingători, cât și pe învinși ”, ne-a declarat organizatorul întrecerii, Aurelian Surd.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Sport

Roș-albaștrii, egal în „orașul sării”: CS Ocna Mureș – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-1)

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit să obțină o remiză, în al doilea derby „de Alba” al turului, 1-1 (1-1) cu Ocna Mureș.

• 0-1, MIN. 42: șut I. GROZAV, din 9 metri, după o eroare a lui Ceaca și o reluare cu capul a lui Vlădia

• 1-1, MIn. 45: CĂT. CREȚ, pătruns pe stânga, a driblat un adversar și a șutat în colțul lung, pentru prima reușită în „alb-albastru”

Prima ocazie a jocului i-a aparținut lui Ceaca (13), scăpat simngur ce l-a lobat pe R. Opric, iar mingea a trecut pe lângă bara stângă. Replica a venit de la fâșnețul Cocan, îm minutela 13 – a ratat reluarea din careul mic și 19 – când a tras peste de la 16 metri. Același Ceaca (37) a amenințat buturile lui R. Opric cu o reluare puțin alături, cu capul.

Prima ocazie clară a actului secund i-a aparținut lui Nicula (61), însă a intervenit excelent portarul Ed. Mihai. Oaspeții domină teritorial, iar în teren a intrat și antrenorul Lucian Itu, la prima apariție stagională. D. Lupșan  a reluat cu capul, puțin peste transversală. Ultima ocazie a jocului i-a apar’inut lui L. Itu (90+5), reluare cu capul peste transversală

Au evoluat echipele:

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Cunțan (51, Pintilie), Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaciu/ cpt, Casian (61, Guț) – Căt. Creț, Frențiu (90+3, Coltor), Hetea (61, D. Lupșan) – Ceaca: rezerve An. Anghel, Ov. Truță, Neșan, Moise, Cl. Marcu.  Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund.

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Al. Rus (73, L. Contra), Vlădia, I. Grozav, Vitinha, Cocan (78, Șuteu), M. Boldea, P. Păcurar (78, L. Itu), Andriuc  (58, Nicula), Selagea (73, Udrea), M. Lupu; rezerve: Perjeriu, M. Neagu,  Șt. Radu, S. Itu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Averstismente: Hetea (45), Haiduc (68)/ Vlădia (33), Al. Rus (47), I. Grozav (87).

Arbitri Cl. Ștef, Al. Cozma, An. Sîncrăian (Tg. Mureș) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), Fl. Burlea (Făgăraș).

Citește mai mult

Sport

Fostul căpitan al Unirii Alba Iulia, Ciprian Selagea a semnat cu Metalurgistul Cugir

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o mutare importantă pe piața transferurilor. Fostul căpitan al Unirii Alba Iulia, Ciprian Selagea, a semnat cu gruparea de sub Drăgana.

„Aveam nevoie de un jucător exponențial al județului Alba, cu o experiență vastă și calitate. Nu a fost cea mai reușită campanie de transferuri în aceasta vară, însă prin aducerea lui Selagea am reușit o mutare de impact”, a declarat directorul CS Metalurgistul Cugir, Călin Mureșan. Curtat în repetate rânduri de cugireni, Ciprian Selagea va începe din această săptămână ședințele de pregătire sub comanda antrenorului Lucian Itu.

Ciprian Selagea (31 de ani) va activa la Metalurgistul Cugir alături de foștii coechipieri de la Unirea Alba Iulia, Ionuț Grozav, Paul Păcurar și Vitinha.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir