cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Locul II la concursul național „Electrotehniada – Creativitate în știință și tehnologii” pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

Locul II la concursul național „Electrotehniada – Creativitate în știință și tehnologii” pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

Publicat în 08.04.2017 la ora 22:44

În cadrul „Zilelor Facultății de Inginerie Electrică”, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, s-a desfășurat în data de 7 aprilie 2017, cea de-a VIII-a ediție a concursului național „Electrotehniada – Creativitate în știință și tehnologii”. 

La eveniment au luat parte 16 echipe de la licee prestigioase din tară, printre care: Colegiul „Teodor Neş” Salonta, Colegiul Tehnic „George Bariţiu” Baia Mare, Colegiul Tehnic „A.P. Ilarian” Zalău, Colegiul Tehnic „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” Cluj-Napoca, respectiv Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir.

Echipa colegiului tehnic cugirean a fost formată din elevii: Milik Ștefan Robert,  Molodeț  Dragoș  Alin și Stegaru Dragoș Constanti  și a fost pregătită de către profesorii: ing. Dache Liliana,  ing. Ion Nicu,  ing. Toma Florin Adrian a ocupat locul al II-lea cu proiectul ROBOT AUTONOM”. Potrivit profesoarei Dache Liliana la concurs s-au prezentat elevi din învăţământul preuniversitar cu aptitudini şi înclinaţii practice deosebite pentru domeniul ingineriei electrice şi energetice.

Pentru participarea la concurs elevii au trebuit să proiecteze şi să elaboreze practic într-un mod creativ un produs pentru secţiunea: „Creativitate în ingineria electrică sau energetic” (dispozitive experimentale, demonstratoare, materiale destinate lucrărilor de laborator, etc.)

„Competiţia doreşte să stimuleze dezvoltarea creativităţii tehnice şi a simţului ingineresc al actualilor elevi şi a potenţialilor viitori ingineri de profil electric sau energetic. Participanţii sunt stimulaţi în a găsi idei tehnice pe care să le realizeze şi practic. Concursul a fost şi o ocazie bună pentru a se exersa sistematizarea şi prezentarea activităţii echipelor înscrise la concurs.

Ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, după ce vor absolvi liceul cu diplomă de bacalaureat (minim nota 8.00) sau cu o diplomă echivalentă cu aceasta, se vor putea înscrie la Facultatea de Inginerie Electrică şi vor fi admişi fără concurs”, a precizat ing. Dache Liliana.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 207 ori

Locul II la concursul național „Electrotehniada – Creativitate în știință și tehnologii” pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.