cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Locuitorii din Cindeni şi edilii Cugirului, nemulţumiţi de derularea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare

Locuitorii din Cindeni şi edilii Cugirului, nemulţumiţi de derularea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare

Publicat în 30.04.2014 la ora 16:45

cindeniStadiul lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Cindeni provoacă nemulţumire atât locuitorilor din zonă, cât şi conducerii administraţiei locale.

Răbdarea oamenilor este pusă la încercare de săpăturile repetate şi de grămezile de pământ care fac dificilă circulaţia pe străzi, mai ales în urma precipitaţiilor căzute în zilele trecute. Supăraţi, locuitorii din Cindeni se îndreaptă adesea către administraţia locală, care la rândul ei este nemulţumită de ritmul şi modul dezorganizat în care se lucrează, de numărul echipelor mobilizate şi de nerespectarea de către firma executantă a graficului de execuţie a lucrării. Primarul Adrian Teban a declarat că, în perioada următoare, constructorul riscă noi sancţiuni dacă nu se încadrează în graficul de lucrări şi nu readuce străzile la starea iniţială, aşa cum prevede contractul. „Am atenţionat firma executantă în repetate rânduri, am avut discuţii şi cu reprezentanţii SC Apa CTTA, operator care a contractat lucrarea şi este responsabil de derularea investiţiei, însă doar o parte din măsurile promise au fost aplicate. Constructorul şi-a luat angajamentul să intre în graficul de eşalonare, însă majoritatea termenelor nu s-au respectat, motiv pentru care riscă noi sancţiuni”, a precizat primarul Adrian Teban. Începând de anul trecut şi până în prezent, administraţia locală, prin intermediul Poliţiei Locale, a aplicat şapte sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.900 de lei. Majoritatea amenzilor au fost date pentru că firma „SC Fibec” S.A. nu a luat măsurile de salubritate care se impuneau şi nu a reparat părţile carosabile deteriorate în urma lucrărilor executate. Cele mai mari probleme sunt în prezent pe străzile Traian, Nuferilor, Făgeţel, Dorului, Slavici, Cooperatorilor, Livezii, T. Vladimirescu şi exemplele pot continua. Pe aceste străzi, pământul rezultat în urma săpăturilor nu a fost îndepărtat şi s-a întins pe toată lăţimea străzilor după precipitaţiile căzute în ultima perioadă. Edilul Cugirului a trimis zilele trecute o echipă din cadrul primăriei pentru a constata situaţia. „Oamenii au fost nevoiţi să-şi petreacă sărbătorile pascale cu noroiul la poartă. E inadmisibil acest mod şi ritm de lucru. Zilele acestea vom trimite alte somaţii, prin care le dăm termen 15 zile să ajungă cu lucrările în grafic. În caz contrar, vom amenda atât constructorul cât şi investitorul”, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.
Din informaţiile oferite de conducerea SC Apa CTTA Cugir, pentru o parte dintre oamenii din Cindeni, disconfortul va lua sfârşit la 1 mai, când reţelele la care se lucrează în prezent vor fi predate, urmând ca cetăţenii să se poată branşa la canalizare, în urma unei cereri şi a unui proiect înaintate operatorului. Este vorba de reţelele de pe străzile Bradului (între M. Viteazu şi I.B. Deleanu), Gh. Bariţiu, 1 Mai (parţial, înspre str. Suseni), 21 Decembrie 1989 (de la Valea Dăii la Şcoala Generală nr. 1), Crinului, Crângului, Avram Iancu (între Mărăşeşti şi Drăgana). În prima jumătate a lunii mai va fi finalizată canalizarea şi pe străzile Avram Iancu, Mihai Viteazul, Primăverii, Ştrandului, Decebal, Munteniei, Dealului, Serelor, Gh. Lazăr. În cazul acestora au fost executate deja toate probele care se impun, însă mai sunt necesare unele lucrări de finisaj. Sunt în faza de execuţie reţelele şi racordurile pe străzile Livezii, Traian, T. Vladimirescu, Nuferilor, Dorului, I. Slavici, Făgeţel, Cooperatorilor. Pe celelalte străzi din Cindeni lucrările fie sunt abia începute, fie vor începe luna viitoare, însă ele trebuie finalizate în 29 iunie a.c.
Extinderea canalizării în Cindeni face parte dintr-un proiect judeţean al SC Apa C.T.T.A. – „Modernizarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi tratare apă uzată în aglomerarea Cugir”, în cadrul căruia Cugirul este beneficiar, contribuind cu 2% din valoarea investiţiei. Proiectul presupune extinderea reţelelor de canalizare pe o lungime de 14,2 km, din care, până la jumătatea lunii aprilie, au fost realizate jumătate. Tot în cadrul proiectului sunt executate şi lucrările de modernizare a staţiei de tratare de pe Râul Mare şi de construcţie a staţiei de epurare de la intrarea în Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 645 ori

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.