cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Locuitorii din cătunul Frăsinei au primit de Paști un cadou pe care îl așteaptă încă din 2007

Locuitorii din cătunul Frăsinei au primit de Paști un cadou pe care îl așteaptă încă din 2007

Publicat în 24.04.2019 la ora 22:51

Pentru locuitorii din cătunul Frăsinei, sărbătorile pascale vor fi luminate la propriu. În cele 15 gospodării se poate în sfârșit aprinde becul electric, lampa devenind istorie și pentru oamenii acestei localități din Munții Cugirului.

Rețeaua electrică de distribuție este cu siguranță cel mai important și mai așteptat cadou de iepuraș pe care administrația locală din Cugir îl putea face locuitorilor din Frăsinei.

Potrivit primarului, Adrian Teban, electrificarea localității a fost un obiectiv propus în urmă cu mult timp, primele acțiuni fiind făcute încă din 2007.

Din păcate, au existat mai multe aspecte care au întârziat investiția, una dintre cele mai importante fiind obținerea avizelor necesare pentru traversarea rețelei electrice peste fondul forestier aparținător Romsilva .

Investiția a presupus lucrări de extindere a rețelei electrice de distribuție, realizarea unui post de transformare, amplasarea a 55 de stâlpi de beton pe care au fost întinși 3,3 km de cablu electric.

Valoarea totală a lucrărilor, inclusiv a studiului de fezabilitate realizat în acest sens, a fost de aproape 570.000 lei, suma provenită din bugetul local al orașului Cugir.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 605 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.