cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Locatarii unui bloc de locuințe din Cugir obligați să plătească 60.000 de litri de apă „pierduți” între apometrul comun și apometrele din apartamente

Locatarii unui bloc de locuințe din Cugir obligați să plătească 60.000 de litri de apă „pierduți” între apometrul comun și apometrele din apartamente

Publicat în 08.08.2017 la ora 21:29

Locatarii unui bloc de locuințe din Cugir sunt nemulțumiți de facturi foarte mari pentru apa care le curge la robinete. În ciuda faptului că au cu toții contoare (apometre) care le înregistrează consumul, aceștia spun că sunt încărcați de societatea furnizoare cu cantități în plus, ajungând să plătească peste 70 de lei pe lună pentru o singură persoană.

Potrivit unui cititor, pe lângă consumul declarat, acesta a fost ”taxat” în plus pentru încă 4,25 mc de apă, aceeași cantitate fiind pusă la plată ”echitabil” pentru fiecare dintre cele 7 apartamente și 4 garsoniere din bloc.

”Vreau să vă arăt cum plătim noi în Cugir apa… eu am fost singur și la un consum de 7 mc, am plătit  75,20 lei! Ne bagă diferență de apă 60 mc la 7 apartamente și 4 garsoniere!!!! E posibil așa ceva ???? Ne fură pe față!!!!”, ne-a scris cugireanul, atașând drept dovadă o poză cu ultima factură primită.

Potrivit reprezentantului firmei furnizoare, respectiva diferență provine de la consumul total înregistrat pe apometrul din fața blocului, care nu ”bate” cu suma consumurilor înregistrate de apometrele din apartamente. Aceste diferențe apar fie de la defectiuni ale instalațiilor din apartamente, fie de la defecțiuni ale aparatelor de înregistrare, fie din cauza declarării incorecte a consumului de către locatari. Pentru calcularea facturii, societatea ține cont în primul rând de consumul înregistrat pe apometrul de la intrarea în bloc și apoi de consumul declarat pentru fiecare apartament în parte. Dacă există diferențe, acestea sunt împărțite în mod egal la numărul de apartamente din bloc.

În cazul în care suspectează că apometrul aparținând societății furnizoare (montat la intrarea în bloc) înregistrează incorect, locatarii sunt rugați să sesizeze la numerele de telefon: 0258 834 501 – Dispecerat Alba sau 0258 751 139 / 0725 113 123 – Sucursala Cugir.

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor care se confruntă cu aceeași problemă ca cea a locatarilor din Cugir, ziarulunirea.ro recomandă efectuarea următorului test: verificați toate instațiile din apartamente sau subsolul blocului și să vă asigurați că nu există robineți defecți sau țevi sparte. Stabiliți apoi, împreună cu toți vecini din bloc, o anumită oră la care să nu consume apă și verificați apometrul de la intrarea în bloc. În cazul în care contorul înregistrează consum, înseamnă că undeva încă mai există defecțiuni la instalații sau apometrul este defect; dacă nu înregistrează, înseamnă că cineva ”fentează” la declararea consumului sau are apometrul din apartament defect.
Diferențe vor exista întotdeauna, deoarece apometrul firmei furnizoare înregistrează consumul cu o precizie mult mai mare decât cele din apartamente, dar ținând seama de recomandarea de mai sus veți reuși să limitați ”pierderile”.

Dacă rezultatul vă nemulțumește, și considerați că, în continuare sunteți ”taxați” incorect, vă reamintim că puteți să vă adresați și Protecției Consumatorului, instituție obligată să verifice neregulile reclamate și să vă dea un răspuns.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1707 ori

Locatarii unui bloc de locuințe din Cugir obligați să plătească 60.000 de litri de apă „pierduți” între apometrul comun și apometrele din apartamente
4 (80%) 3 votes

Comentarii

2 Comentarii la Locatarii unui bloc de locuințe din Cugir obligați să plătească 60.000 de litri de apă „pierduți” între apometrul comun și apometrele din apartamente

 1. Marius Seusan Răspunde

  10.08.2017 la 8:55

  Domnule Dorin, eu m-am bazat pe seriozitatea vecinilor mei ! În altă ordine de idei …din 11 ap.pe scară 1 (unu) e gol de 2 ani, vecinii fiind decedați ! La o pierdere de 60 m© cum zic cei de la apă, iasă 6 m© pe apartament ! ATUNCI cine minte? Te rog nu jigni oamenii …diferențe de apă sunt lunar, mai mari sau mai mici ,după cum au ei chef si …din câte știu eu e în tot orașul, nu numai la scara noastră cu “probleme” 😀 !!!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Iulia Răspunde

  11.08.2017 la 22:27

  Din cate vad eu 4,25*11 apartamente fac vreo 46 mc. Cei 60 ce reprezinta? Am inteles ca dl care in luna trecuta a dat gresit citirea a anuntat vecinii de greseala sa, dar a fost luat in seama doar de cine a avut chef. Si, diferentele astea apar din diferite motive, asa cum foarte bine a punctat autorul articolului, nicidecum de cheful celor de la apa. Inainte de a arunca acuze, ar fi bine sa gandim putin, dar daca e greu…

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.