cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Localnicii din Cugir nemulțumiți, după ce pentru al doilea an consecutiv nu se găsesc brazi de Crăciun în piețele din oraș

Localnicii din Cugir nemulțumiți, după ce pentru al doilea an consecutiv nu se găsesc brazi de Crăciun în piețele din oraș

Publicat în 18.12.2018 la ora 11:27

Este al doilea an consecutiv de când  pe piețele din orașul Cugir nu se mai vând brazii de Crăciun. O situație care îi nemulțumește pe localnici, deoarece, mai sunt câteva zile până la Sărbătoarea nașterii Domnului, iar ei sunt  obligați să se deplaseze pentru a-și procura tradiționalul pom de sărbători, din orașe precum Orăștie, Alba Iulia, Deva, Hunedoara sau Sibiu.  

Pentru a da curs doleanțelor venite din partea cugirenilor, ne-am adresat, administratorului celor două piețe din Cugir, Nicolae Olaru, care ne-a răspuns că situația de anul acesta cu prvire la lipsa brazilor de pe piață seamănă exact ca cea de anul trecut. Adică, interdicția vânzării pe piețele din Cugir a brazilor, datorită faptului că acestea nu sunt autorizate pentru a permite comercianților să vândă brazi și orice alte produse din masă lemnoasă.

„În urmă cu doi ani, am fost amendat personal cu suma de 1.000 lei pentru că am acceptat valorificarea brazilor, deși comercianții aveau autorizații la zi, brazii erau marcați, fără vreun dubiu privind proveniența acestora. Totodată, ni s-a interzis vânzarea de brazi în cele două piețe”, ne-a declarat administratorul.  Acesta mai susține că cei din cadrul Romsilva, au recomandat să se caute o persoană autorizată (un specialist) din partea unui ocol silvic, în măsură să urmărească legalitatea valorificării brazilor, dar și a altor produse din masă lemnoasă.

”Dar, cum totul se petrece pe o perioadă de 2 – 3 săptămâni, este foarte dificil să recurgi la un astfel de demers”, susține Olaru.

Constantin PREDESCU

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 869 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.