Rămâi conectat

Actualitate

Localnicii din Cugir nemulțumiți, după ce pentru al doilea an consecutiv nu se găsesc brazi de Crăciun în piețele din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Este al doilea an consecutiv de când  pe piețele din orașul Cugir nu se mai vând brazii de Crăciun. O situație care îi nemulțumește pe localnici, deoarece, mai sunt câteva zile până la Sărbătoarea nașterii Domnului, iar ei sunt  obligați să se deplaseze pentru a-și procura tradiționalul pom de sărbători, din orașe precum Orăștie, Alba Iulia, Deva, Hunedoara sau Sibiu.  

Pentru a da curs doleanțelor venite din partea cugirenilor, ne-am adresat, administratorului celor două piețe din Cugir, Nicolae Olaru, care ne-a răspuns că situația de anul acesta cu prvire la lipsa brazilor de pe piață seamănă exact ca cea de anul trecut. Adică, interdicția vânzării pe piețele din Cugir a brazilor, datorită faptului că acestea nu sunt autorizate pentru a permite comercianților să vândă brazi și orice alte produse din masă lemnoasă.

„În urmă cu doi ani, am fost amendat personal cu suma de 1.000 lei pentru că am acceptat valorificarea brazilor, deși comercianții aveau autorizații la zi, brazii erau marcați, fără vreun dubiu privind proveniența acestora. Totodată, ni s-a interzis vânzarea de brazi în cele două piețe”, ne-a declarat administratorul.  Acesta mai susține că cei din cadrul Romsilva, au recomandat să se caute o persoană autorizată (un specialist) din partea unui ocol silvic, în măsură să urmărească legalitatea valorificării brazilor, dar și a altor produse din masă lemnoasă.

”Dar, cum totul se petrece pe o perioadă de 2 – 3 săptămâni, este foarte dificil să recurgi la un astfel de demers”, susține Olaru.

Constantin PREDESCU

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir