cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cugir dorește să împădurească dealurile din jurul orașului

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cugir dorește să împădurească dealurile din jurul orașului

Publicat în 03.04.2015 la ora 21:09

puieti-brazi-cugirSub genericul „Fii voluntar ECOlogist! Hai s-o facem verde” Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din orașul Cugir (LTCOR) și-a propus un proiect în cadrul căruia dorește să planteze pe dealurile Cugirului puieți de arbori, având în vedere că pe unele locuri au loc alunecări de teren.

Înfiinţată în 1990, organizația de la poalele Drăganei și-a propus, după o absenţă de 8 ani să reia anumite acţivităţi şi să organizeze acțiuni de voluntariat pe plan social, ecologic, şi să ia parte la anumite evenimente cu caracter religios, cultural, de educare și informare, menite să conducă la promovarea valorilor tradiționale și culturale românești-.

Dorim să facem bucurii și să venim în întâmpinarea nevoilor celor care duc o viață mai grea ca a noastră (bătrâni și copii) prin implicarea în diverse acțiuni umanitare de strângere de fonduri și vizite la azile și case de copii”, ne-a declarat prof. Adina Iacob-preşedinta Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cugir .

Ea susţine ca tinerii pasionaţi de artă, cultură, spiritualitate, istorie, etnografie și frumos trebuie să aibă oportunitatea de a se afirma, informa și a relaționa unii cu alții, prin organizarea de tabere la nivel național gratuite de fotografie, film, etnografie, excursii în locuri cu însemnătate istorică.

Pentru că avem o țară frumoasă, dorim să fie mai curată, de aceea, dezvoltăm conștiința ecologică a tinerilor și organizăm acțiuni de voluntariat de ecologizare, valorificând eco-turistic mediul montan. Proiectul pe care l-am început acum: Fii voluntar ECOlogist! Hai s-o facem verde! -prima ediţie, este un proiect iniţiat de Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, la care ne-am alăturat şi noi, hotărând că ar fi frumos să plantăm şi pe dealurile Cugirului puieţi” susține Adina Iacob.

Potrivit președintei LTCOR, proiectul demarat în Cugir se face în parteneriat cu Primăria Orașului Cugir şi Ocolul Silvic Cugir.

Prin activitatea aceasta de plantare am dorit să facem ceva pentru comunitatea oraşului, dar şi să dezvoltăm tinerilor o conştiintă ecologică şi gustul munca în folosul pentru comunităţii”, ne-a mai spus presedinta ligii tinerilor cugireni.

Potrivit organizatorilor, acţiunea va fi organizată luni, 6 aprilie, locul de întâlnire al tinerilor fiind în faţa Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir, începând cu ora 15.00. Tel contact: 0727.507.922.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 252 ori

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cugir dorește să împădurească dealurile din jurul orașului
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *