cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Liderul seriei răpus, din nou, pe „Cetate”: Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-0)

Liderul seriei răpus, din nou, pe „Cetate”: Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-0)

Publicat în 30.09.2017 la ora 20:35

Performanța Ighiu și-a adjudecat derby-ul județean disputat astăzi în compania Metalurgistului Cugir, scor 2-1 (1-0), de pe Stadionul „Cetate”, arenă unde gruparea de sub Drăgana a suferit a treia decepție a toamnei, din tot atâtea partide disputate.

Din postura de lider al Seriei a 5-a, formația lui Călin Moldovan a trăit a doua decepție împotriva Performanței ce a eliminat-o și din Cupa României. Ighiul venea după două rezultate nesatisfăcoare și avea nevoie de cele trei puncte ca de aer, reușind să se impună prin reușitele lui Iclănzan (45), Cl. Oara (78) – inspirată schimbare a lui Manea, respectiv Făgărășanu (63, din penalty) – după o fază ce a stârnit protestele gazdelor. Cugirenii au mai avut două situații în care au solicitat lovituri de pedeapsă în actul secund, la Măd. Popa (73) și în min. 84, la un henț în careu advers.

• 1-0, MIN. 45: ICLĂNZAN deschide scorul din 3 metri după un corner executat de Circov și o prelungire a lui Potopea, la o nesincronizare majoră în defensiva adversă.

• 1-1, MIN: 63: FĂGĂRĂȘANU a ajuns la cota „7”, a egalat după un penalty, deși Zăvoi a fost pe minge. Lovitura de pedeapsă a fost obținută tot de el, după un duel cu Medeșan, fază ca a suscitat proteste vehemente ale gazdelor.

• 2-1, MIN. 78: CL. OARA abia intrat în teren a marcat din apropiere, din alunecare, la o pasă perfectă din dreapta de la Cîmpean

La reluare, tot vizitatori amenință primii, reluare Făgărășanu (48), balon reținut de Zăvoi. O ocazie imensă a fost irosită de Sorian (52), șut de la 16 metri ce a trecut milimetric! În minutul 55, Fetița nu reușește să finalizeze după centrarea lui Seiwerth de pe dreapta. Două minute mai tîrziu, Zăvoi este atent la voleul lui Măd. Popa de la 18 metri. Intră Afrapt (58), Itu este urcat în ofensivă, iar nou-intratul irosește o bună ocazie, reluare din 8 metri, dar Zăvoi respinge în lateral.

După restabilirea egalității s-a jucat pe contre, Fetița (69) a ratat o bună ocazie, să readucă avantajul în propria tabără, neajungând balonul în careul mic! În minutul 73, Cugirul mai revendică un penalty, la un duel între Potopea și Măd. Popa, fază similară cu cea din minutul 63, dar de data aceasta nu se acordă nimic.

La 2-1, Seiwerth a avut șansa să închidă meciul în minutul 81, dar, scăpat de la centru a trast puțin pe lângă bara stângă. În minutul 84, Cugirul mai cere un penalty, la un henț în careul advers, o fază încinsă fiind și în prelungiri, la o acțiune a lui Făgărășanu în duel cu Zăvoi.

Cugirul a început mult mai bine, având două situații. Sorian (12) nu ajunge în 6 metri centrarea lui Șaucă și apoi, tot el, 21 a șutat din 16 metri dar Zăvoi a respins de la rădăcina barei.

Prima replică a Ighiului vine în minutul 28, când Seiwerth, la 10 metri a șutat mult peste, după lansarea lui Trifa

În distribuția gazdelor lipsește Hidișan, accidentat, titular fiind în premieră în acest sezon Trifa, în tribune fiind o asistență redusă, doar 400 de spectatori

Echipe de start:Performanţa: Zăvoi – A. Cîmpean, E, Iclănzan, Potopea, Medeșan (76, Ad. Mărginean) – Bucur (35, Circov), Trifa – Fetiţa, Istrate (70, Oara), Tineiu (83, E. Crișan) – Seiwerth; rezerve Boldi, Cl. Oara, A. Mărginean, Joldeș, Unguru, Circov, E. Crișan. Antrenor Mihai Manea.

• Metalurgistul: Crivăţ – Bold. Itu, Şt. Radu (46, Negrescu), Vărărean – Şaucă, Măd. Popa, Scurtu (58, Afrapt), Tăban – Sorian – Făgărăşanu; rezerve N. Bănică, Udrea, Cioban, G. Olteanu, Negrescu, Afrapt, M. Neagu. Antrenor Călin Moldovan.

Avertismente: Medeșan (38), Circov (70), A. Cîmpean (89)

Cele două conjudeţene s-au mai înfruntat acum 19 zile, în Cupa României, când formaţia antrenată de Mihai Manea a eliminat gruparea cugireană, după loviturile de departajare. Pe o arenă albaiuliană unde a cunoscut singurele dezamăgiri ale toamnei (unicul eşec, 1-2 cu Unirea Alba Iulia, şi eliminarea din Cupa României, după loviturile de departajare, cu Performanţa Ighiu), elevii lui Călin Moldovan abordează confruntarea orgoliilor cu un moral excelent, conferit de clasarea pe prima poziţie. În schimb, Performanţa suferă, a strâns numai un punct în ultimele două dispute, cu Fotbal Comuna Recea şi „U” Cluj, plasându-se pe locul 7, la 5 „lungimi” de adversari.

Acest articol a fost citit de 79 ori

Liderul seriei răpus, din nou, pe „Cetate”: Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-0)
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.