Rămâi conectat

Sport

Liderul seriei răpus, din nou, pe „Cetate”: Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Performanța Ighiu și-a adjudecat derby-ul județean disputat astăzi în compania Metalurgistului Cugir, scor 2-1 (1-0), de pe Stadionul „Cetate”, arenă unde gruparea de sub Drăgana a suferit a treia decepție a toamnei, din tot atâtea partide disputate.

Din postura de lider al Seriei a 5-a, formația lui Călin Moldovan a trăit a doua decepție împotriva Performanței ce a eliminat-o și din Cupa României. Ighiul venea după două rezultate nesatisfăcoare și avea nevoie de cele trei puncte ca de aer, reușind să se impună prin reușitele lui Iclănzan (45), Cl. Oara (78) – inspirată schimbare a lui Manea, respectiv Făgărășanu (63, din penalty) – după o fază ce a stârnit protestele gazdelor. Cugirenii au mai avut două situații în care au solicitat lovituri de pedeapsă în actul secund, la Măd. Popa (73) și în min. 84, la un henț în careu advers.

• 1-0, MIN. 45: ICLĂNZAN deschide scorul din 3 metri după un corner executat de Circov și o prelungire a lui Potopea, la o nesincronizare majoră în defensiva adversă.

• 1-1, MIN: 63: FĂGĂRĂȘANU a ajuns la cota „7”, a egalat după un penalty, deși Zăvoi a fost pe minge. Lovitura de pedeapsă a fost obținută tot de el, după un duel cu Medeșan, fază ca a suscitat proteste vehemente ale gazdelor.

• 2-1, MIN. 78: CL. OARA abia intrat în teren a marcat din apropiere, din alunecare, la o pasă perfectă din dreapta de la Cîmpean

La reluare, tot vizitatori amenință primii, reluare Făgărășanu (48), balon reținut de Zăvoi. O ocazie imensă a fost irosită de Sorian (52), șut de la 16 metri ce a trecut milimetric! În minutul 55, Fetița nu reușește să finalizeze după centrarea lui Seiwerth de pe dreapta. Două minute mai tîrziu, Zăvoi este atent la voleul lui Măd. Popa de la 18 metri. Intră Afrapt (58), Itu este urcat în ofensivă, iar nou-intratul irosește o bună ocazie, reluare din 8 metri, dar Zăvoi respinge în lateral.

După restabilirea egalității s-a jucat pe contre, Fetița (69) a ratat o bună ocazie, să readucă avantajul în propria tabără, neajungând balonul în careul mic! În minutul 73, Cugirul mai revendică un penalty, la un duel între Potopea și Măd. Popa, fază similară cu cea din minutul 63, dar de data aceasta nu se acordă nimic.

La 2-1, Seiwerth a avut șansa să închidă meciul în minutul 81, dar, scăpat de la centru a trast puțin pe lângă bara stângă. În minutul 84, Cugirul mai cere un penalty, la un henț în careul advers, o fază încinsă fiind și în prelungiri, la o acțiune a lui Făgărășanu în duel cu Zăvoi.

Cugirul a început mult mai bine, având două situații. Sorian (12) nu ajunge în 6 metri centrarea lui Șaucă și apoi, tot el, 21 a șutat din 16 metri dar Zăvoi a respins de la rădăcina barei.

Prima replică a Ighiului vine în minutul 28, când Seiwerth, la 10 metri a șutat mult peste, după lansarea lui Trifa

În distribuția gazdelor lipsește Hidișan, accidentat, titular fiind în premieră în acest sezon Trifa, în tribune fiind o asistență redusă, doar 400 de spectatori

Echipe de start:Performanţa: Zăvoi – A. Cîmpean, E, Iclănzan, Potopea, Medeșan (76, Ad. Mărginean) – Bucur (35, Circov), Trifa – Fetiţa, Istrate (70, Oara), Tineiu (83, E. Crișan) – Seiwerth; rezerve Boldi, Cl. Oara, A. Mărginean, Joldeș, Unguru, Circov, E. Crișan. Antrenor Mihai Manea.

• Metalurgistul: Crivăţ – Bold. Itu, Şt. Radu (46, Negrescu), Vărărean – Şaucă, Măd. Popa, Scurtu (58, Afrapt), Tăban – Sorian – Făgărăşanu; rezerve N. Bănică, Udrea, Cioban, G. Olteanu, Negrescu, Afrapt, M. Neagu. Antrenor Călin Moldovan.

Avertismente: Medeșan (38), Circov (70), A. Cîmpean (89)

Cele două conjudeţene s-au mai înfruntat acum 19 zile, în Cupa României, când formaţia antrenată de Mihai Manea a eliminat gruparea cugireană, după loviturile de departajare. Pe o arenă albaiuliană unde a cunoscut singurele dezamăgiri ale toamnei (unicul eşec, 1-2 cu Unirea Alba Iulia, şi eliminarea din Cupa României, după loviturile de departajare, cu Performanţa Ighiu), elevii lui Călin Moldovan abordează confruntarea orgoliilor cu un moral excelent, conferit de clasarea pe prima poziţie. În schimb, Performanţa suferă, a strâns numai un punct în ultimele două dispute, cu Fotbal Comuna Recea şi „U” Cluj, plasându-se pe locul 7, la 5 „lungimi” de adversari.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, al doilea eșec consecutiv: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

“Roș-albaștrii” au suferit astăzi, sub Feleac, al doilea eșec consecutiv, 1-2 (1-1) cu Viitorul Cluj, după ce au fost cei care au deschis scorul.

Dohotariu (31) a deschis scorul, însă egalitatea a survenit 6 minute mai târziu. În actul secund, amifitrionii au dat lovitura și au preluat avantajul pe tabelă, trupa lui Marius Popescu fiind la primul succes stagional.

Veniți după insuccesul drastic de pe propriul teren cu CSU Alba Iulia, cugirenii nu-și închipuiau că vor pleca cu mâna goală dintr-o deplasare considerată facilă. În criză de efectiv, antrenorul Lucian Itu a intrat în primul unsprezece, la 45 de ani, pentru a întări compartimentul ofensiv, lovit de multe indisponibilități (M. Domșa, Cîrloanță, Da Silva)

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Măluțan – Șerbănescu, Milchiș, Podea, Gățan, Milandru, Calo/ cpt, Herciu, Al. Pop, Iepure, Doroftei; rezerve Borz, Baciu, Judea, E. Moga, Harangozo, D. Mureșan, Thiam, Cozac, Șoaită. Antrenor Marius Popescu.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha/ cpt – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu – L. Itu, Cocan; rezerve Perjeriu, Șuteu, Kiraly, M. Neagu, Selagea, Tăban, Ad. Coman, R. Păcurar, Bura. Antrenor Ion Ilie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vasile Hârjoc, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Portugalia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Madeira, Portugalia, a avut loc Campionatul Mondial de Alergare Montană, eveniment la care au luat parte peste 500 de atleți de pe toate continentele.

Probele de concurs au fost de 9 km (competiție desfășurată în data de 15 septembrie) și de 32,4 km (desfășurată în 17 septembrie). România fost reprezentată în ambele probe organizate în cele două zile de concurs.

Din județul Alba a luat startul în proba de 32,4 km cunoscutul atlet Vasile Hârjoc, de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut – antrenor profesor Gheorghe Hăprean). Acesta s-a situat pe locul I, obținând titlul de Campion Mondial la categoria de vârstă +70 de ani, imnul României fiind intonat o singură dată la acest eveniment major. Pe locul II s-a clasat un atlet din Polonia, iar pe poziția a III-a un alergător spaniol.

„A fost un concurs deloc ușor, m-am bătut pentru acest rezultat, reușind să apăr titlul european câștigat în Elveția în urmă cu două luni. De aici plec în Italia, la Pescara, unde se desfășoară Campionatul European de Atletism. Probele la care particip sunt: Cros 6 km, 5000 m (pe pistă), 10 km alergare pe șosea și 21,097 km Semimaraton”, ne-a declarat cugireanul Vasile Hârjoc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir