Rămâi conectat

Sport

Liderul a făcut instrucție sub Drăgana: Metalurgistul Cugir – CS Hunedoara 2-5 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Coșmarul “roș-albaștrilor” împotriva liderului CS Hunedoara continuă! Elevii lui Florin Maxim au învins sub Drăgana, scor 5-2 (1-1), marcând ultimele trei goluri în inferioritate numerică, prin “căpitanul” L. Buș, dublă, și rezerva P. Simon!

Spectacol total oferit de „Corvinul” la Cugir, Metalurgistul suferind un eșec dureros, confirnând weekend-ul negru al conjudețenelor (3 eșecuri, golaveraj 2-16)!!!

Prima clasată pare din altă categorie, câștigând derby-ul Seriei a 9-a, un meci peste nivelul eșalonului, deși au jucat cu un om mai puțin aproape o repriză. Andrei Roșu, jucătorul din Alba, a fost înger și demon pentru hunedorenii: a realizat o dublă până în minutul 49, când a văzut… roșu întrucât s-a urcat pe gard în fața fanilor.

Metalurgistul a sperat după ce reușise să egaleze până la pauză, dar s-a probușit total la reluare, când avantajul numeric a fost în fapt un bumerang, iar oponenții au zburdat pe teren

 • 2-5, MIN. 87: SIMON, plecat din apropierea careului propriu a făcut o cursă de senzație pe dreapta șui a tras în colțul lung

• 2-4, MIN. 73: UDREA șut sub bară din 8 metri

• 1-4. MIN. 70: L. BUȘ a realizat dubla, ‘cap” din careul mic la un corner Neacșa și o deviere Garutti

• 1-3, MIN: 55: L: BUȘ marchează cu un șut extraordinar, în diagonală, în vinclul stâng, din 13 metri, la o lansare Neacșa

• 1-2, MIN. 49: ROȘU realizează dubla după ce l-a driblat pe Vlădia și a tras la colțul scurt, profitând de neatenția lui Opric. Imediat însă a văzut cartonașnul galben, pentru că s-a urcat pe gard, în fața fanilor, și a fost eliminat!

• 1-1, MIN. 40: SELAGEA a transformat precis un penalty, șut în stânga, lovitură obținută de insistentul Șaucă la un duel cu F. Iacob, la o gafă în defensiva adversă, după un balon degajat de R. Opric

• 0-1, MIN. 35: lansat excelent în adâncime de L. Buș, albaiulianul Andrei ROȘUs,căpat frontal, a deschis scorul cu un șut peste R. Opric, bară-gol

După 2-4, ocazie bună a lui M. Lupu (77), șut peste din 12 metri. Și Itu, mutat în avanposturi, a șutat periculos în minutul 80.

Dublă a albaiulianului Andrei Roșu, care însă și-a lăsat echipa în inferioritate, însă și așa liderul a punctat pentru 1-3. Și cu un om mai puțin, oaspeții sunt mai periculoși, L. Buș 965) – interfvenție R. Opric.

Triplă schimbare la pauză la gazde, intră Nicula, Al. Rus și Cocan, au ieșit Haj, L. Contra și Șuteu

Prima ocazie mare, L. Buș (11) șut din 10 metri, pe lângă, din poziție centrală, la patrunderea lui Iacob. Udrea solicită penalty pentru henț la Garutti (25). R. Opric (30), intervenție excelentă la șutul lui Arnăutu de la marginea careului.  Situație imensă a cugirului în minutul 45, Udrea, în unghi, singur cu Lefter, în drepata, șut centrare ce nu e ajuns de Vitinha la un metru de poartă!

Au evoluat echipele:

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Haj (46, Al. rus), Vlădia, L. Itu, Vitinha –  Udrea, L. Contra (46, Nicula), Boldea, Șuteu  (46, Cocan)– Șaucă/cpt, Selagea (63, M. Lupu); rezerve Perjeriu – Andriuc, Dohotariu, S. Itu, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

CS Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Jairo (87, A. Vlad), Trășcan  (74, Simon) – Neacşa, Bradu, Bedea  (63, Mogoș) – Roșu, Arnăutu (63, Hergheligiu), L. Buș/cpt (87, Giura); rezerve Mociu, R. Cristian, Mitran. Antrenor Florin Maxim

Arbitri Al. Suvar (Sibiu), Cr. Cășuț (Arad), Fl. Seiche (Sânmihaiu Almașului) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), L. Broscățan (Brașov)

Cartonașe galbene: Roșu (27, 49), Cartonaș roșu: A. Roșu (49).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir