cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Licitație pentru construcția unui bloc cu 20 de noi locuinţe ANL, la CUGIR

Licitație pentru construcția unui bloc cu 20 de noi locuinţe ANL, la CUGIR

Publicat în 21.07.2019 la ora 10:00

Agenția Națională pentru Locuințe finanțează construirea a 20 de noi locuințe în orașul Cugir. În acest sens a fost lansată licitația pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiţie ”Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, județul Alba, orașul Cugir, strada 1 Decembrie 1918, Nr. 18”. Firmele interesate să preia contractul pot depune oferte până în data de 29 iulie 2019.

În prezent a crescut numărul celor care își doresc o nouă locuință și care doresc să se stabilească în orașul Cugir, numărul cererilor depuse pentru solicitarea de locuințe fiind de 31.

Deoarece Consiliul Local al orașului Cugir nu are la dispoziție suficiente spații de locuit care să rezolve problemele locative ale acestei categorii de populație s-a transmis în folosință gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe un teren în suprafață de 500 mp, situat pe strada 1 Decembrie 1918, pentru construirea a 20 de locuințe pentru tineri destinate închirierii.

„Nevoia de a atrage tinerii din toate domeniile, care nu au suficiente resurse financiare pentru achiziționarea sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței, a condus la propunerea de realizare de locuințe colective, în regim de închiriere, cu una și două camere. Blocul va avea 3 etaje și mansardă și va fi prevăzut cu ascensor. Se vor amenaja și 26 de locuri de parcare.

Valoarea totală a investiției este de 10,12 milioane de lei din care contribuția ANL este de 7,65 milioane de lei, iar cea a CL Cugir – 2,46 de milioane de lei. În perioada 2001 – 2017, prin programul „Construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii” în județul Alba au fost realizate 399 de locuințe pentru tineri.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 833 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.