Rămâi conectat

Actualitate

Licitație în valoare de peste 8 milioane de lei pentru utilarea cu echipament medical nou a Ambulatoriului Spitalului orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului orășenesc Cugir va beneficia în curând de o serie nouă de dotări, menite să sporească calitatea serviciilor medicale primite de către cetățenii săi.

Conform proiectului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), obiectivul general al proiectului este creșterea accesibilității serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sarace si izolate, în orașul Cugir, județul Alba.

Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate în regim ambulatoriu in contextul in care ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir deservește atât zona urbana, cât si zonele rurale învecinate.

Este vorba despre o populație totala de aproximativ 35.000 de locuitori, atat locuitori ai orașului Cugir, cat si ai localităților învecinate, ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir fiind unicul furnizor public de servicii medicale în asistenta medicala ambulatorie din zona.

Calitatea ridicata a dotărilor medicale va conduce atât la eficientizarea sistemului de sanatate, in general, prin reducerea internărilor evitabile, cât si la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta în cadrul ambulatoriului.

Grupul tintă care vă beneficia de rezultatele proiectului este format dintr-o populație de aproximativ 35.000 locuitori dispersați geografic pe zeci de kilometri că urmare a zonei montane în care se afla orașul și a arondării mai multor comune aflate în vecinătate.

În cifre absolute, conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Cugir se ridica la 21.376 de locuitori, în scădere fata de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 25.977 de locuitori.

Declinul demografic care caracterizează orașul Cugir este dublat de un proces accentuat de îmbătrânire a populației, ceea ce se traduce într-o nevoie mai mare de servicii medicale. La populația orașului Cugir, se adaugă populația localităților componente (Bocsitura, Bucuru, Calene, Feteni, Goasele, Mugești și Vinerea), precum și pentru populația comunelor din apropiere: Ceru- Bacainti, Blandiana, Săliștea, Sibot.

În mod indirect grupul tintă al proiectului vă fi reprezentant de comunitatea de cetățeni, care vor beneficia de servicii medicale nespitalicesti de o calitate ridicata și astfel nu vor fi nevoite să migreze spre marile centre urbane sau înafara tarii.

Comunitatea va avea cel mai mult de câștigat de pe urma implementării proiectului, deoarece prin acesta se vor asigura premisele unui nivel de sanitate crescut pentru cetățeni și un nivel ridicat al calității serviciilor medicale oferite la nivel local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir