Rămâi conectat

Administraţie

Licitație de peste 650.000 de lei pentru achiziția de echipamente necesare modernizării ambulatoriului spitalului orășenesc din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unor echipamente pentru modernizarea ambulatoriului Cugir. Valoarea totală a investiției este de 658.476,98 lei.

Obiectivul general al proiectului este similar cu obiectivul specific 8.1 A al Axei prioritare 8, respectiv: creşterea accesibilităţii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sarace si izolate, în oraşul Cugir, judeţul Alba.

Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate în regim ambulatoriu in contextul in care ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir deserveşte atât zona urbana, cât si zonele rurale învecinate.

Este vorba despre o populaţie totala de aproximativ 35.000 de locuitori, atat locuitori ai oraşului Cugir, cat si ai localităţilor învecinate, ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir fiind unicul furnizor public de servicii medicale în asistenta medicala ambulatorie din zona.

Calitatea ridicata a dotărilor medicale va conduce atât la eficientizarea sistemului de sanatate, in general, prin reducerea internărilor evitabile, cât si la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta în cadrul ambulatoriului.

Obiectivele specifice ale proiectului

Îmbunatatirea si completarea serviciilor medicale furnizate locuitorilor din oraşul Cugir si împrejurimi, prin dotarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir cu echipamente medicale performante, care vor permite diagnosticarea si tratarea cu succes a unei game mai largi de afecţiuni.

Reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte starea de sanatate a populaţiei din oraşul Cugir si împrejurimi, mai ales din zonele rurale defavorizate economic, prin diagnosticarea incipienta si tratarea cu succes a unor afecţiuni mai puţin grave, ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite si la reducerea internărilor evitabile.

Produsele solicitate

Electrocardiograf 12 canale – 1 bucată
Hoher EKG cu 12 canale – 1 bucată
Electrocardiograf portabil – 1 bucată
Orhidometru Plader – 1 bucată
Bard magnum Biopsy Gun pentru sfera ginecologica si mamara cu accesorii – 1 bucată
Cardiotocograf – 1 bucată
Profesional magnet – 1 bucată
Aparat unde scurte – 1 bucată
Defibrilator cardiac – 2 bucăți
Electrocauter mono-bipolar 160W – 1 bucată
Container modular pentru amplasare RMN – 1 bucată

Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format dintr-o populaţie de aproximativ 35.000 locuitori dispersaţi geografic pe zeci de kilometri ca urmare a zonei montane în care se afla oraşul si a arondării mai multor comune aflate în vecinătate.

In cifre absolute, conform recensământului efectuat in 2011, populaţia oraşului Cugir se ridica la 21.376 de locuitori, in scădere fata de recensământul anterior din 2002, când se inregistrasera 25.977 de locuitori. Declinul demografic care caracterizează oraşul Cugir este dublat de un proces accentuat de imbatranire a populaţiei, ceea ce se traduce intr-o nevoie mai mare de servicii medicale. La populaţia oraşului Cugir, se adauga populaţia localităţilor componente (Bocsitura, Bucuru, Calene, Feteni, Goasele, Mugeşti si Vinerea), precum si pentru populaţia comunelor din apropiere: Ceru-Bacainti, Blandiana, Salistea, Sibot.

în mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de servicii medicale nespitalicesti de o calitate ridicata si astfel nu vor fi nevoite sa migreze spre marile centre urbane sau înafara tarii. Comunitatea va avea cel mai mult de câştigat de pe urma implementării proiectului, deoarece prin acesta se vor asigura premisele unui nivel de sanitate crescut pentru cetateni si un nivel ridicat al calitatii serviciilor medicale oferite la nivel local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Lucrări de modernizare avansate, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Cugirului, Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările de modernizare la o importantă instituție școlară din oraș se vor încheia în următoarele luni.

La Școala Gimnazială Nr. 3 se lucrează cu motoarele turate la maxim, aici existând o finanțare de  peste 21.000.000 lei investiți prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu”.

Astfel, lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 80% și prevăd modernizare pentru: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, echiparea cu mobilier și echipamente, modernizare băi etc. Se va monta lift pentru persoane cu dizabilități, și sunt executate și lucrări la gardul împrejmuitor și curtea interioară.

„Ulterior va fi montant mobilierul nou, necesar pentru desfășurarea a activităţii de învăţământ.

Prin același proiect se modernizeaza și corpul de pe str. Merilor din Vinerea.

Lucrările sunt realizate în proporție de peste 90% și s-au modernizat: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, băi etc.

De asemenea, se modernizează terenul de sport, curtea interioară și se echipează cu mobilier nou.

Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpului de pe Aleea Constructorului”, ne-a transmis edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir