Rămâi conectat

Administraţie

Licitație de peste 270.000 lei pentru reparații și dotări noi la Centrul Comunitar Integrat Socio-Medical „Michelangelo”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Scopul investiției presupune schimbul de destinație în Centru Comunitar Integrat socio-medical prin recompartimentarea, reabilitarea și modernizarea unui imobil cu funcțiune de cofetărie.

În urma realizării investițiilor asupra clădirii se va crea un cadru eficient desfășurării activităților caracteristice unui Centru Comunitar Integrat socio-medical precum și îmbunătățirea imaginii fondului construit din zonă.

Prin realizarea investiției se urmărește obținerea unei clădiri cu un consum redus de energie, o clădire conformată din punct de vedere al securității la incendiu și nu în ultimul rând, o clădire accesibilă pentru persoane cu dizabilități fizice.

În imobil se vor amenaja 4 cabinete și un birou pentru personal în care se vor presta servicii de asistență medicală comunitară.

Scopul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei, prin oferirea de servicii integrate socio-medicale persoanelor din grupul ţintă al proiectului.

Lucrarile propuse sunt :

1. Intervenţii structurale

– desfacere parţială placă de peste sol pentru realizare scară interioară

– realizare gol de usă prevăzut la partea superioară cu buiandrug ( in perete structural din interior )

– realizare goluri de fereastră prevăzute la partea superioară cu buiandrug ( în pereţii exteriori)

– pereții structurali se vor cămășui cu ajutorul unei tencuieli cu grosimea de 6cm, armate cu plasa sudată de 100x100x5mm, ancorată de preți cu agrafe.

2. Intervenţii la faţadă

– realizare acces în clădire ( din str.21 Decembrie 1989 ) prin realizarea unui gol de uşă în locul unuia din golurile de fereastră existente ; accesul realizându-se la nivelul trotuarului iar în interior se va realiza o scară cu 5 trepte care va fii dotată cu platformă electrică pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii

– realizare goluri de fereastră în pereţii exteriori pentru grupurile sanitare şi pentru centrala termică

3. Termosistem

– termoizolarea pereților exteriori cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm cu finisaj din tencuială structurata gri deschis

– termoizolarea spaleţilor exteriori ai golurilor de tâmplărie cu polistiren extrudat ignifugat de 3 cm grosime, cu finisaj din tencuială structurată

– termoizolarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat de 3 cm grosime, pe înălţimea soclului; finisaj pe soclu tencuiala cu decomozaic culoare gri închis

– termoizolarea planşeului de lemn, în pod cu vată minerală de 20 cm

– prevederea unui strat de difuzie a vaporilor, sub vata bazaltică

-montare tâmplărie PVC la golurile noi propuse din pereţii exteriori

4.  Intervenţii amenajări interioare

– umplere goluri existente

– realizare pereţi de compartimentare din BCA şi plăci de gips carton pe structură metalică -montare tâmplărie interioară din PVC

– realizare tavan suspendat din placi de gips carton rezistente la foc pe structură metalică

– montare chepeng rezistent la foc minim 30 de minute pentru acces pod

– montare uşă rezistentă la foc minim 15 minute pentru încăperea în care se va amplasa centrala termică

– realizare finisaj pardoseli ( gresie şi gresie antiderapantă ), pereţi ( zugraveli lavabile şi faianţă )şi tavane(zugraveli lavabile).

5. Intervenţii instalaţii

a) instalaţii electrice – proiectul propune soluții tehnice și condiții de realizare a instalațiilor electrice interioare de la firida de distribuție și contorizare până la ultimul punct de consum. S-a prevăzut realizat următoarelor instalații electrice : instalație de iluminat (general și de securitate pentru evacuare), instalație de prize, instalație de forță, instalație de protecție priză de pământ-verificare

b) instalaţii termice – se propune încălzirea spaţiilor prin radiatoare cu agent termic apă caldă provenită de la o centrală termică cu funcţionare pe combustibil gazos, amplasată în interiorul clădirii

c) instalaţii sanitare-canalizare

– alimentarea cu apă potabilă a imobilului se face de la căminul apometru existent, cu țeavă din polietilenă.

– distribuția apei reci și a apei calde menajeră la interior se va realiza cu țevi din polipropilenă izolate termic

– instalațiile interioare de colectare ape uzate menajere se vor realiza din tuburi polipropilenă ignifugă (PP) De 40-110mm

– evacuarea apelor menajere uzate se face la conducta stradală prin conducte din țeavă PVC tip KG având De 110-200mm Clădirea este branşată la reţeaua electrică, reţeaua de apă potabilă, la reţeaua de canalizare menajeră.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir