Rămâi conectat

Administraţie

Licitație de peste 2.2 milioane de lei lansată de Primăria Cugir, pentru achiziția de biciclete electrice, stații și sistem bike-sharing

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de biciclete electrice și standuri de biciclete în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 2.220.066,67 lei, fără TVA.

Produse solicitate

1. Statii pentru biciclete – 7
2. Biciclete electrice -70
3. Centru de date si operare, cu operator uman -1
4. Licenta platforma de instalare, configurare si punere in functiune sistem bike-sharing – 1

Obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor

  • Creșterea mobilității și accesibilității echitabile în orașul Cugir prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv și eficient.
    Reducerea timpului de călătorie și a timpului de intervenție în caz de accident, prin dezvoltarea și implementarea unui sistem modem de management al traficului pentru transportul public de călători.
  • Asigurarea unui control complet și complex asupra achiziției și utilizării de bilete și abonamente pentru mijloacele de transport persoane în UAT Cugir, prin crearea unui sistem integrat de tip „e- ticketing”.
  • Creșterea accesibilității utilizatorilor de biciclete la funcțiile orașului Cugir și îmbunătățirea securității și a percepției securității în deplasarea pe bicicletă, prin crearea unei rețele coerente de piste si trasee pentru biciclete si crearea unui sistem de tip „bike-sharing”.
  • Creșterea accesibilității pietonilor prin reabilitarea și extinderea de trotuare.

Stațiile de biciclete trebuie sa fie automatizate, cu sistem de adocare modular pe baza de tronson cu piesa de andocare rigida montata in partea frontala superioara a bicicletei. Stațiile trebuie sa fie dotate corespunzător pentru a permite comunicarea si sincronizarea cu sistemul de e- ticketing, precum si a asigura funcțiile necesare de informare si management al bicicletelor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir