Rămâi conectat

Administraţie

Licitație de peste 1 milion de lei pentru viabilizarea terenului pe care urmează să fie construite locuințe sociale, în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția unor lucrări, în cadrul proiectului „Viabilizare teren pentru construcţia de locuinţe, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 18 – Cugir”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.177.207,48, fără TVA. Investiţia cuprinde executarea următoarelor categorii de lucrări:

– Alei carosabile în lungime de 230 ml – cu următoarea structură rutieră din îmbrăcăminte asfaltică în suprafaţă de 1070 mp
– 4 cm beton asfaltic
– 6 cm binder de criblura
– 10 cm macadam
– 15 cm piatra spartă 25 cm strat din balast

Parcări, platforma gunoi cu următoarea structura din pavaj cu dale din beton de 8 cm in suprafaţă de 975 mp, 58 locuri de parcare
– 8 cm dale prefabricate din beton vibropresat
– 3 cm substart din nisip de concasaj
– 15 cm strat de baza macadam -20 cm balast

Trotuare cu structura din pavaj cu dale din beton de 6 cm – 625 mp
– 6 cm pavele prefabricate din beton vibropresat
– 3 cm strat din nisip 8 cm macadam
– 20 cm strat din balast

Loc de joaca pentru copii – 375 mp
– împrejmuire cu gard din lemn – 80 m
– aparate de joaca conform lista anexa

Spatii verzi in suprafaţă de 955 mp

– arbori si arbuşti conform lista anexa

Extindere reţea de iluminat public- 26 stilpi cu H= 8,0 m

Canalizare pluviala Dn 250-Dn400 m si 6 cămine

Branşament reţea apa -PEHD Dn 50 mm, L= 13 m, 2 hidranti

Racord canalizare menajera din PVCDn 200-250, L= 170 m, cămine canalizare – 9 buc.

Valoarea investiţiei conform Devizului General întocmit de catre SC THEISS CONSULT SRL este de 1.177.207,48 Iei fara TVA si o durată de executare a lucrărilor de max. 8 luni

Defalcare pe capitole de cheltuieli

Construcţii si instalaţii- 1.150.665,00 Iei

Organizare de şantier – 26.542,48 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Consiliul Local Cugir face un împrumut de peste 7,6 milioane lei, din venituri din privatizare, pentru proiecte nefinalizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară, contractarea de la Ministerul Finanţelor a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 7.614.000 lei, cu o maturitate de maximum 5 ani.

Potrivit hotărârii adoptate, contractarea împrumutului se face pentru proiectele nefinalizate: „Reducerea emisiilor de carbon in orașul Cugir bazata pe Planul de Mobiliate Urbana Durabilă” și ”Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educatională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir.

Din bugetul local al orașului Cugir se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului.

Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a orașului Cugir următoarele date: hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia; valoarea împrumutului contractat, în valuta de contract;  gradul de îndatorare a orașului Cugir; durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a împrumutului; dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile; plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Marți, 16 iulie 2024: Trafic OPRIT pe Valea Dăii. Se asfaltează drumul care leagă Cugirul de Romoșel

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 16 iulie 2024, traficul rutier va fi interzis pe Valea Dăii. Se asfaltează drumul care leagă Cugirul de Romoșel, limita cu județul Hunedoara.

„Mâine, 16 iulie, trafic interzis pe Valea Dăii, între orele 08.00 și 16.00, anunță Primăria orașului Cugir. Se toarnă stratul de asfalt de uzură pe drumul Valea Dăii, ce face legătura între Cugir și Romoșel. Concret, traficul este oprit de la capătul străzii Nicolae Copernic din zona Cetății Singidava până la limita cu comuna Romos, din județul Hunedoara”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Se extinde rețeaua de apă și canalizare, pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi extinse pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Proiectul „EXTINDERE REȚELE DE APĂ POTABILĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ ÎN UAT CUGIR”, poate constitui obiectivul unui proiect de investiţie ce poate fi finantata prin ANGHEL SALIGNY, AFM si PNRR.

Pe strazile studiate reteaua de canalizare este prevazuta gravitational din PVC KG i-ar in zonele cele mai joase sunt prevazute statii de pompare care pompeaza apa uzata in reteau gravitationala de unde este canalizata spre statia de epurare existenta (existent in localitate).

Astfel ca in SP din zona se colecteaza apa menajera de pe strazile studiate, apoi este pompata in cel mai apropiat camin exisent/ SP existenta.

Str. PRUNULUI, Str. VIADUCTULUI, Str. VALEA VIILOR, Calea MURELOR, Calea DUMBRAVII, Calea VAIDEIULUI, Str. CODRULUI, Str. VETERANILOR, Str. SPINULUI, Str. MACULUI, Calea GORUNILOR, Str. FLORILOR, Str. NARCISELOR, Str. GRIGORE ALEXANDRESCU, Str. Deal (extindere+bransamente), Str. Plevnei (extindere+bransamente), Str. Nicolae Copernic (extindere+bransamente), Str. Rîul Mare (branșamente).

Racordurile vor fi executate prin amplasarea caminelor de racord la limita de proprietate, pentru evitarea spargerilor in zonele carosabile si asfaltate a drumurilor din localitate executia traversarilor se va raliza prin subtraversare cu foraj orizontal, daca este cazul.

In zona de accese unde prin lucrarea de canalizare este necesara spargerea acceselor acestea se vor reface si vor fi aduse la starea initiala inainte de interventie. In zonele unde exista trotuare daca in urma interventiei este necesara spargerea trotuarelor, acestea vor fi refacute si aduse la starea initiala inaintea interventiei.

Realizarea proiectului prezinta avantaje economice si din punct de vedere al protectiei mediului prin:

– reducerea poluarii apelor de suprafata si subterane ;
– dezvoltarea mediului local de afaceri;

Oportunitatea investitiei este justificata si din urmatoarele considerente: realizarea canalizarii publice creeaza premiza infaptuirii unui pas important in directia protectiei mediului si de respectare a normelor referitoare la sanatatea publica precum si reducerea poluarii surselor de apa prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 26136085,15 lei fara TVA, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir