Rămâi conectat

Administraţie

Licitație de aproape 400.000 de lei pentru modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare pentru proiectul „Achiziție de dotări în cadrul proiectului Modernizare ambulatoriu Cugir”. Valoarea totală estimată este de 375.222,36 de lei, fără TV

Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului este similar cu obiectivul specific 8.1 A al Axei prioritare 8, respectiv: creşterea accesibilităţii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sarace si izolate, în oraşul Cugir, judeţul Alba.

Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate în regim ambulatoriu in contextul in care ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir deserveşte atât zona urbana, cât si zonele rurale învecinate. Este vorba despre o populaţie totala de aproximativ 35.000 de locuitori, atat locuitori ai oraşului Cugir, cat si ai localităţilor învecinate, ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir fiind unicul furnizor public de servicii medicale în asistenta medicala ambulatorie din zona.

Calitatea ridicata a dotărilor medicale va conduce atât la eficientizarea sistemului de sanatate, in general, prin reducerea internărilor evitabile, cât si la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta în cadrul ambulatoriului.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Imbunatatirea si completarea serviciilor medicale furnizate locuitorilor din oraşul Cugir si împrejurimi, prin dotarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir cu echipamente medicale performante, care vor permite diagnosticarea si tratarea cu succes a unei game mai largi de afecţiuni.

2. Reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte starea de sanatate a populaţiei din oraşul Cugir si împrejurimi, mai ales din zonele rurale defavorizate economic, prin diagnosticarea incipienta si tratarea cu succes a unor afecţiuni mai puţin grave, ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite si la reducerea internărilor evitabile.

Grupul tinta

Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format dintr-o populaţie de aproximativ 35.000 locuitori dispersaţi geografic pe zeci de kilometri ca urmare a zonei montane în care se afla oraşul si a arondării mai multor comune aflate în vecinătate.

In cifre absolute, conform recensământului efectuat in 2011, populaţia oraşului Cugir se ridica la 21.376 de locuitori, in scădere fata de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 25.977 de locuitori. Declinul demografic care caracterizează oraşul Cugir este dublat de un proces accentuat de imbatranire a populaţiei, ceea ce se traduce intr-o nevoie mai mare de servicii medicale. La populaţia oraşului Cugir, se adauga populaţia localităţilor componente (Bocsitura, Bucuru, Calene, Feteni, Goasele, Mugeşti si Vinerea), precum si pentru populaţia comunelor din apropiere: Ceru-Bacainti, Blandiana, Salistea, Sibot.

În mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de servicii medicale nespitalicesti de o calitate ridicata si astfel nu vor fi nevoite sa migreze spre marile centre urbane sau înafara tarii. Comunitatea va avea cel mai mult de câştigat de pe urma implementării proiectului, deoarece prin acesta se vor asigura premisele unui nivel de sanitate crescut pentru cetateni si un nivel ridicat al calitatii serviciilor medicale oferite la nivel local.

Descriere Tehnica

Se va realiza conform propunerii de amplasare RMN in 5 module.

Se vor respecta condiţiile de compatibilitate electroinangnetica impuse de manualul de preinstalare sistem RMN astfel:

• respectarea distantelor minime fata de calculatoare, instalaţii electrice/electronica si alte sisteme integrate in grupul modular

• respectarea distantelor fata de masele in miscare/statice in zona de instalare

• integrarea de materiale absorbante de vibraţii in zonele critice

• in zona RMN structura se va realiza din otel inox

In aria care reprezintă zona de instalare RMN la o distanta mai mare de l,5m de izocentrul magnetului structura de rezistenta va fi realizata din materiale nonmagnetice (otel inox si/sau alte neferoase) sau respectând cerinţa de lOOkg/mp in aceasta zona.

Izolaţia termica se va realiza cu vata minerala si panouri termoizolante cu poliuretan.

Izolaţia fonica se va realiza cu vata minerala si panouri din lemn in zona cuştii Farraday si a camerei tehnice.

Structura de rezistenta este alcatuita din profile metalice : stâlpi din profil RHS 80x80x3, grinzi RHS 140x80x3, 200x100x3 din otel S235 sau otel inox.

Sistem de detecţie si alarmare incendiu cu centrala convenţionala Smart Line 020/2, sirene de interior si exterior INIM IS 0020RE, INIM IVY-R, buton de panica si detector de temperatura, toate componentele si traseele de cablu fiind plasate la distanta de 2.5 m fata de izocentru pentru respectarea condiţiilor de compatibilitate si interferenţe magnetice.

Placa de suport a grupului modular va fi o placa de beton armata cu plasa sudata din otel cu ochi lOOxlOOmm si beton tip B300, cu grosimi de minim 20 cm pe toata suprafaţa si 35 cm in zona de amplasare a sistemul RMN, astfel incat masa plăcii de beton din aceasta zona sa fie de minim 600 kg/m2, conform documentaţiei sistemului. De asemenea suprafaţa plăcii de beton va fi cu 1 metru mai mare decât perimetrul grupului modular din propunerea de amplasare.

Instalaţia electrica va fi realizată avand incluse:

-trasee de cablu de alimentare a instalaţie RMN în conformitate cu cerinţele tehnice; -trasee separate pentru fiecare camera alimentate din tabloul electric dedicat; -Canale cablu si pro file de suport pentru cabluri. -Instalaţii protejate min. 1P42;

-prizele de albe, tip Shuco PT, duble, pentru 220V; -întrerupătoare tip PT;

-cablu electric CYY-F 3×1,5 mm -cablu electric MYYM 3×2,5 mm.

Tamplaria se realizează din profil PVC, 5 camere, cu latimea de 70 mm si geam termopan compus din doua foi de sticla avand o grosime totala de pana la 36 mm.Sticla folosita la confecţionarea geamurilor termopan are o grosime de 4 mm, din sticla Float Low-E. Profilele uşilor vor fi din profil PVC.

Încălzirea se realizează cu film de carbon KH 310 integrat in pardoseala, acoperind o suprafaţa min 70 % din camera. Controlul termic se va face cu termostat de perete inteligent R8800.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Primarul Adrian Teban a verificat în teren stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir continuă să investească în dezvoltarea infrastructurii educaționale. În acest context, primarul Adrian Teban, alături de echipa de proiect din cadrul primăriei, au realizat o evaluare a lucrărilor în curs de finalizare, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”.

Acestea fac parte dintr-o serie de investiții destinate modernizării și eficientizării (energetice) pentru instituțiile educaționale. Constructorii au dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în următoarele luni, iar elevii și cadrele didactice vor beneficia de facilități moderne și eficiente.

• Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir

Prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”, în valoare de peste 12.000.000 lei , se realizează modernizarea a trei corpuri de clădire, respectiv a liceului, a cabinetelor de specialitate și a sălii de sport.

Printre lucrările importante se numără:

– Reabilitarea termică a anvelopantei și reconformarea structurală a șarpantei, pentru a asigura un confort termic sporit pe tot anul;
– Modernizarea instalațiilor utilitare : instalații electrice, de încălzire, apă-canal și climatizare, precum și finisaje interioare și exterioare de calitate superioară;
– Instalații pentru securitatea la incendiu și un sistem de supraveghere video , pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice;
– Accesibilizarea clădirilor pentru utilizatori cu handicap locomotor , astfel încât toți elevii să beneficieze de un mediu educațional incluziv;
– Eficientizarea energetică a clădirii, prin implementarea soluțiilor care reduc consumul de energie și costurile de întreținere;
– Modernizarea sălii de sport , care va beneficia de suprafață nouă, iluminat LED, sistem de încălzire, finisaje moderne și grupuri sanitare noi;
– Mobilier și dotări noi pentru toți elevii și profesori, asigurând un spațiu de învățare adecvat standardelor actuale.

Stadiul actual – 95% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

• Grădinița cu Program Normal „Voinicel”

Prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială Singidava”, cu o valoare de peste 2.200.000 lei, se realizează o serie de lucrări esențiale pentru modernizarea Grădiniței „Voinicel”.

Printre acestea se numără:
– Refacerea învelitorii și a termoizolației existente , precum și înlocuirea hidroizolației, pentru a preveni infiltrațiile și a asigura o izolație termică adecvată.
– Înlocuirea tâmplăriei , a tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, precum și a finisajelor interioare din grupurile sanitare.
– Amenajarea unei rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, în conformitate cu standardele de accesibilitate.
– Instalații de protecție împotriva șocurilor electrice , sistem de supraveghere video și un sistem de ventilare a sălilor , pentru a asigura un mediu sănătos și sigur.
– Instalarea unui sistem de iluminat LED și a unor panouri solare , pentru eficientizarea consumului de energie.
– Refacerea trotuarelor , cu pante corecte pentru drenajul apelor pluviale pentru a facilita circulația în siguranță.
– Mobilier și dotări noi , adapte vârstei și nevoilor copiilor, pentru a crea un mediu de învățare stimulativ.

Stadiul actual – 70% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Investițiile în infrastructura educațională sunt o prioritate pentru administrația locală, iar finalizarea acestor lucrări vor contribui la crearea condițiilor de învățare pentru toți elevii și preșcolarii din orașul Cugir. Aceste modernizări nu doar că vor aduce un confort mai mare în sălile de clasă și spații educaționale, dar vor contribui și la eficientizarea energetică, protejarea mediului și crearea unui mediu educațional mai sigur.

Primăria orașului Cugir propune să continue implementarea proiectelor care să asigure condiții optime de învățământ și un viitor mai bun pentru comunitatea locală.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

A început CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ – 2025, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Orașului Cugir, prin Serviciul Public de Gospodărire Locală și Administrarea Domeniului Public, demarează ca în fiecare an, campania de curățenie de primăvară, un efort susținut pentru igienizarea și înfrumusețarea orașului.

Pe lângă obiectivul principal de eliminare a deșeurilor și revitalizare a zonelor verzi, această inițiativă urmărește să consolideze responsabilitatea civică și atitudinea ecologică a comunității.

PERIOADA ȘI ACTIVITĂȚILE DESFĂȘURATE

Campania se desfășoară în perioada 17 martie – 11 aprilie și vizează toate zonele publice:

– spațiile verzi, aleile și trotuarele;
– malurile râurilor, văilor, șanțurile și rigolele;
– perimetrele din jurul blocurilor, locuințelor individuale, instituțiilor publice și sediilor agenților economici.

Toate acțiunile vor fi realizate în parteneriat cu cetățenii și diverse organizații locale, reflectând un efort comun pentru un oraș mai curat și mai primitor.

IMPLICAREA COMUNITĂȚII

Campania are succes datorită implicării active a mai multor parteneri locali, printre care:

– Asociații de proprietari și locatari ;
– Instituții de învățământ – elevii și profesorii sunt încurajați să participe activ la acțiunile de ecologizare;
– Biserici și organizații nonguvernamentale , inclusiv „Năsâpiște”, „Asociația ROM & GAL”, „Lupii Singidavei”, „Asociația Rotary Club”;
– Societăți comerciale și instituții publice, precum SC APA CTTA Cugir, Composesoratul Grăniceresc Cugir și Ocolul Silvic Sâpcea.

SPRIJIN DIN PARTEA PRIMĂRIEI

Pentru a facilita participarea cetățenilor și a partenerilor, Primăria Orașului Cugir pune la dispoziție:

– Materiale necesare curățeniei: mănuși, saci menajeri, semințe de iarbă;
– Suport logistic: transportul deșeurilor colectate va fi asigurat de administrația locală;
– Asistență pentru coordonarea activităților, prin Serviciul Public de Gospodărire Locală.

„Cei interesați să se alăture campaniei pot solicita materiale și sprijin logistic contactând Primăria Orașului Cugir la telefon fix 0258 751001, interior 109 sau mobil: 0731 001 271. Această campanie este o oportunitate de a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos, demonstrând împreună că ne pasă de orașul în care trăim!”, au transmis reprezentanții primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Elevii Colegiului Național „David Prodan” și Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” pot testa gratuit bicicletele electrice achiziționate de Primăria Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În această perioadă, elevii Colegiului Național „David Prodan” și cei ai Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” vor putea testa gratuit bicicletele electrice achiziționate recent de Primăria Cugir.

Până la activarea completă a sistemului, programată pentru sfârșitul lunii martie 2025, vă rugăm să respectați următoarele reguli:

– Nu încercați să utilizați stațiile și bicicletele până la finalizarea testelor și activarea oficială a sistemului.
– Nu forțați extragerea bicicletelor din stații!

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi disponibile pentru testare.

Reamintim că aceste biciclete electrice au fost achiziționate de către Primăria orașului Cugir prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir, bazat pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir