cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Licitația în valoare de 7 milioane de lei, pentru construirea podului peste Mureș la Blandiana, anulată din lipsă de oferte

Licitația în valoare de 7 milioane de lei, pentru construirea podului peste Mureș la Blandiana, anulată din lipsă de oferte

Publicat în 06.05.2019 la ora 21:51

Licitația în valoare de 7 milioane de lei, fără TVA, privind atribuirea contractului de lucrări pentru construirea podului peste Mureș, obiectiv ce ar urma să fie edificat între Acmariu și Balomir și care va lega comuna Blandiana de comuna Șibot, a fost anulată din lipsă de ofertanți.

Până la termenul limită pentru primirea ofertelor, nicio firmă de construcții nu s-a arătat interesată de preluarea contractului, astfel că licitația a fost anulată automat, deși termenul de depunere fusese prelungit cu 7 zile față de cel avansat inițial.

Cel mai probabil oferta a fost considerată neatractivă din punct de vedere financiar, raportat la complexitatea proiectului, dar și pe fondul numărului mare de lucrări licitate de autoritățile publice. Primăria Blandiana a lansat în 20 februarie licitația pentru atribuirea lucrărilor necesare construirii podului peste Mureș.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și este estimat la 8,29 de milioane de lei, TVA inclus. Podul reprezintă șansa locuitorilor din Blandiana la civilizație, dar și șansa să renunțe definitiv la arhaicele brudine, un fel de platforme plutitoare neomologate care sunt folosite de localnici de aproape 40 de ani, în absența unui pod peste râul Mureș.

Totodată, podul va ușura viața celor care fac naveta la Cugir, Sebeș, Alba Iulia și care, din cauză că iarna nu prea pot trece cu brudina, sunt nevoiți să ocolească kilometri buni, lucru care le diminuează substanțial veniturile și le fură ore din zi. ”(…)

În acest moment, traversarea râului se efectuează cu o ambarcațiune plutitoare ce pune în pericol viața cetățenilor. Astfel, construirea podului reprezintă principala necesitate a autorității locale în ceea ce privește infrastructura de acces. Oportunitatea construirii podului este asigurată de finanțarea din Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020”, se arată în caietul de sarcini.

Achiziția implică construcția unui pod peste râul Mureș în lungime de aproximativ 122 de metri prevăzut cu 3 deschideri (3×40,75m) cu lucrări de sprijinire prin realizare de ziduri de sprijin din pământ armat cu geogrile.

Lucrarea prevede realizare de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației. Termenul de finalizare este 2020.

Acest articol a fost citit de 603 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.