cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Liberalul Gheorghe Bonţa este noul primar interimar al comunei Șibot

Liberalul Gheorghe Bonţa este noul primar interimar al comunei Șibot

Publicat în 06.12.2019 la ora 10:38

În ședința de vineri, 29 noiembrie, consilierii locali din Șibot au ales cu 8 voturi din 11 noul primar interimar al comunei, pe liberalul Gheorghe Bonța. Titulatura exactă a acestuia este ”consilier cu atribuții de primar” și va conduce destinele comunității până la alegerile locale din 2020.

După ce în septembrie 2019, prin votul consilierilor locali, fostul viceprimar Dacian Herlea (ALDE) a fost suspendat din funcție, acesta a atacat decizia în contencios administrativ și a câștigat, fiind reinstalat în funcție tot vineri, 29 noiembrie, cu votul a 8 consilieri din 11.

Noua conducere a administrației locale Șibot a fost aleasă după ce la finele lunii noiembrie i-a expirat mandatul fostului primar interimar, Marcel Filimon, susținut de forțele politice de stânga (PSD și ALDE).

Însă după alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 și prognozata schimbare a centrului de putere din eșichierul politic românesc, consilierii ALDE au format o alianță reciproc avantajoasă cu consilierii PNL din CL Șibot, pentru o majoritate care să asigure votarea confortabilă a proiectelor de interes obștesc.

Acest articol a fost citit de 569 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.