cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Liberalii susțin ca ministrul Dan Șova și-a declarat disponibilitatea cu privire la racordarea Cugirului la Autostrada A1

Liberalii susțin ca ministrul Dan Șova și-a declarat disponibilitatea cu privire la racordarea Cugirului la Autostrada A1

Publicat în 07.03.2014 la ora 16:27

autostrada-orastie-sibiu-intrare-cugirAstăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, deputatul Dan Coriolan Simedru a relatat modul în care s-a desfășurat audierea la Comisia de Transporturi și Politici Economice, a ministrului Dan Șova.

Una dintre întrebările adresate de liberalul Simedru, proaspătului ministru al Transporturilor, s-a referit la proiectul de construcție a accesului la autostrada Orăștie – Sibiu în zona ieșirii din direcția orașului Cugir la DN 7, o solicitare arzătoare a liberalilor din Alba, față de care Dan Șova și-a exprimat anterior, în repetate rânduri susținerea.

Precizăm faptul că, în acest moment, nu a fost început nici un demers tehnic, respectiv proiectare sau alocare de resurse bugetare, pentru această lucrare.

Răspunsul ministrului a fost, potrivit parlamentarului de Alba, unul pozitiv, Șova reconfirmându-și disponibilitatea pentru realizarea acestui obiectiv și asumându-și, pentru prima dată în mod oficial și în fața unei comisii parlamentare, respectarea promisiunii făcute.

Astfel, conform celor spuse de ministrul social-democrat, demararea construcției va fi posibilă doar după finalizarea completă a tronsonului de Autostradă Orăștie-Sibiu (n.a. lot 3 nefinalizat) și după recepția acesteia de către CNADNR. În ceea ce privește afeirea unui orizont de timp, Dan Șova s-a mulțumit să spună: “Cât de curând posibil!”.

Simedru a explicat că, spre deosebire de promisiunile făcute într-un context privat, de ministrul Șova senatorului de Alba Teodor Atanasiu, cu privire la demararea procedurilor de construcție a racordului din DN 7 la A1, acum și-a asumat acest lucru într-un cadru oficial și instituțional – existând și stenograme publice în acest sens pe site-ul Parlamentului.

“Pentru noi, cel mai important însă este ca orașul Cugir să fie racordat la autostradă și este pentru prima dată când, în mod public și oficial, în fața parlamentarilor, ministrul Transporturilor se angajează să ducă la îndeplinire acest obiectiv”, a conchis parlamentarul de Alba.

Acest articol a fost citit de 412 ori

Liberalii susțin ca ministrul Dan Șova și-a declarat disponibilitatea cu privire la racordarea Cugirului la Autostrada A1
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *