cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Legislativul orașului Cugir a aprobat indicatorii pentru obiectivul de investiție „Reducerea emisiilor de carbon, în cadrul planului de mobilitate urbană durabilă“

Legislativul orașului Cugir a aprobat indicatorii pentru obiectivul de investiție „Reducerea emisiilor de carbon, în cadrul planului de mobilitate urbană durabilă“

Publicat în 03.05.2019 la ora 10:00

Legislativul orașului Cugir a dat undă verde indicatorilor tehnico-economici actualizați ai Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul „Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Cugir bazată pe planul de mobilitate urbană durabilă”

Prin proiectul în faza de proiectare DALI pentru obiectivul mai sus amintit se propun următoarele categorii de lucrări:

• Reabilitarea carosabilului pe traseul mijloacelor de transport în comun pe o lungime totală de 14.182m;

• Reabilitarea și înființarea de trotuare în suprafață de 46.085 m.p;

• Înființarea de piste de biciclete în suprafață de 28.026 m.p. pe un număr de 14 străzi din Cugir și Vinerea;

• Sistem de monitorizare video CCTV în principalele noduri rutiere;

• Sistem de management al traficului;

Se prevăd totodată, investiții menite să asigure managementul traficului și informarea cetățenilor asupra timpilor de așteptare și de deplasare; Sistem de e-tiketing, care cuprinde automate de eliberare și reîncărcare carduri, infrastructură centru de date și centru de operare. De asemenea, în proiect mai sunt propuse: achiziția de mijloace de transport în comun și anume: 6 autobuze cu propulsie hibridă, cu trei uși, motor vertical și au o lungime de 10 m, precum și achizitia de 70 biciclete si 7 standuri cu 20 de porți pentru găzduirea biciletelor și software-ul aferent.

Valoarea totală a investiţiei cu T.V.A. se ridică la 57.217.241,47 lei, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 luni.

Finanțarea investiţiei se va face din fonduri europene, bugetul de stat, bugetul local şi alte surse legal constituite conform legii.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 310 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.