cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Lansare de carte la Cugir

Lansare de carte la Cugir

Publicat în 22.03.2014 la ora 11:00

pe-rio-costaCasa de Cultură din Cugir găzduieşte luni, 24 martie, începând cu ora 17.00, lansarea volumului de carte „Pe Rio Costa – Balade erotice”, aparţinând profesorului universitar dr. Dorin N. Uritescu, originar din localitatea Vinerea.

O carte captivantă care prezintă ipostaze ale iubirii, de la inocenţă la maturitate, ironie, autoironie şi satiră socio-politică, îmbinate perfect cu scene de iubire antologice! O lectură fascinantă pentru orice minte deschisă şi pentru persoane de orice formaţie!
Dorin N. Uritescu este absolvent al Facultăţii de Limba şi Literatura Română – Universitatea Bucureşti şi al Facultăţii de Filosofie – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, doctor în filologie „Magna cum laude” – la vârsta la care a creat balade erotice interzise de cenzura comunistă, în 1968. Profesorul Dorin Uritescu are în palmares 18 cărţi publicate, multe dintre ele cu caracter didactic, lucrări care s-au bucurat şi se bucură de un real succes în rândul cititorilor. Cartea „Pe Rio Costa – Balade erotice” a fost ti­părită cu sprijinul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Asociaţia „Lupta pentru pace prin cultură”  Bucureşti, S.C. Jidvei S.R.L., Primăria şi Casa de Cultură din Cugir. Cartea va fi prezentată de către manager cultural Daniela Floroian şi criticul literar Ioan Adam.

Acest articol a fost citit de 635 ori

Lansare de carte la Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.