cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Vinerea – Cugir, Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale îşi continuă activitatea

La Vinerea – Cugir, Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale îşi continuă activitatea

Publicat în 25.07.2016 la ora 10:00

persoana_cu_handicapDeşi perioada de cinci ani (11.07.2011-11.07.2016) de sustenabilitate a proiectului „Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale” a fost finalizată, politica administraţiei locale din Cugir în domeniul asistenţei sociale este de a continua şi dezvolta activitatea de recuperare din cadrul Centrului Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale – Vinerea.

Potrivit managerului centrului, economistul Silviu Samoilescu (foto), până în prezent au beneficiat sau beneficiază de serviciile de recuperare un număr de 26 de copii şi peste 100 de adulţi, comunitatea locală conştientizând faptul că se pot desfăşura activităţi de recuperare cu bune rezultate şi în Cugir, nu doar în alte localităţi. În opinia sa, existenţa acestei locaţii la Vinerea a avut şi are consecinţe pozitive atât pentru beneficiari, cât şi pentru aparţinători, prin aceea că au realizat economii la deplasare sau eventuale cheltuieli hoteliere. Samoilescu a evidenţiat faptul că în cadrul centrului au avut şi au loc şi activităţi culturale şi de recreere realizate în colaborare cu instituţii de învăţământ şi cultură. El este de părere că datorită adresabilităţii mari a potenţialilor beneficiari locali, se impune dezvoltarea acestui tip de servicii prin accesarea proiectelor cu finanţare europeană. „Trebuie evidenţiat faptul că, fără sprijinul factorilor locali de conducere nu ar fi fost posibilă continuarea acestui tip de activitate, deoarece venirea în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale nu este întotdeauna profitabilă, aceasta fiind la urma urmei o caracteristică ce ţine de relaţiile umane, de solidaritate”, a declarat Samoilescu.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 223 ori

La Vinerea – Cugir, Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale îşi continuă activitatea
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.