cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » La Șibot, proiect comun PSD-ALDE pentru darea în folosinţă a păşunii comunale crescătorilor de animale

La Șibot, proiect comun PSD-ALDE pentru darea în folosinţă a păşunii comunale crescătorilor de animale

Publicat în 22.02.2018 la ora 12:00

Într-o conferință de presă care a avut loc zilele trecute, vicepreședintele ALDE și totodată viceprimarul interimar al comunei Șibot, Dacian Herlea, a ținut să aducă la cunoștința cetățenilor pe care îi reprezintă în consiliul local o primă reușită în direcția redării pășunii comunale crescătorilor de animale de pe raza localității.

Printr-un proiect de hotărâre depus împreună cu colegii din PSD, la Șibot s-a decis ca suprafața până acum administrată de primărie să fie dată în chirie cetățenilor care dețin animale din comună.

În urma acestei măsuri, crescătorii de animale vor putea beneficia, după mai bine de 2 ani, de subvenții de la APIA. ”Crescătorii de animale din Șibot sunt de acum așteptați la sediul primăriei pentru a depune actele necesare închirierii de pășune, ulterior fiind eligibili pentru a depune cereri de subvenții la APIA”, a declarat viceprimarul.

Potrivit acestuia, dincolo de proiectul privind pășunea comunală, tot în ședință de Consiliu Local Șibot, consilierii PSD-ALDE au reușit și modificarea proiectului de buget, în sensul că s-a renunțat la două servicii externalizate din cadrul primăriei, cel juridic și unul conex celui de taxe și impozite (economie de 50.000 de lei pe anul în curs).

Mai mult, încă două dintre serviciile externalizate ale aceleiași primării, serviciul de contabilitate și cel de achiziții publice (!) au fost bugetate doar pentru o lună, urmând a se căuta soluții pentru aducerea acestora înapoi în Primăria Șibot.

”Dacă vom reuși, economia cu aceste două servicii va fi de 80.000 de lei, bani pe care eu cred că îi putem folosi în interesul cetățeanului!”, a punctat Dacian Herlea.

D. M. S.

Acest articol a fost citit de 171 ori

La Șibot, proiect comun PSD-ALDE pentru darea în folosinţă a păşunii comunale crescătorilor de animale
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.