cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La secția de Pediatrie a Spitalului orășenesc din Cugir a fost inaugurat Clubul IMPACT „Zâmbiricii norocoşi”

La secția de Pediatrie a Spitalului orășenesc din Cugir a fost inaugurat Clubul IMPACT „Zâmbiricii norocoşi”

Publicat în 20.06.2015 la ora 10:04

zambiricii-norocosi-spital-cugirÎn corpul de clădire ocupat de secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc din Cugir a avut loc ieri, inaugurarea Clubului IMPACT (implicare, motivație, participare, ajutorare, competiție și toleranță) „Zâmbiricii norocoși’’ al Școlii Gimnaziale „Singidava’’ din Cugir, un demers al clubului, intitulat sugestiv „Copii pentru copii”.  

Proiectul  „Zâmbiricii norocoși”, a fost demarat la începutul acestui an școlar și este condus de patru lideri profesori voluntari: Dan Moldovan, Nicoleta Văsuți, Oana Horciu și Bogdana Sabău. Potrivit profesorului Dan Moldovan, înființarea clubului are misiunea de formare, de dezvoltare a simțului practic și al ingeniozității, punându-te în tot felul de situații, în care trebuie să te gândești ce și mai ales cum să faci.

Scopul clubului mai este și acela de a  ajuta cât mai mult comunitatea, de aici și ideea proiectului „Copii pentru copii”. ,,Astfel, la începutul lunii iunie am organizat campanii de strângere de jucării, jocuri, cărți pentru copii, puzzle-uri. În urma acestei acțiuni am amenajat o sală în cadrul spitalului orășenesc, un spațiu de joacă și relaxare pentru copiii internați în spital. Prin crearea acestei săli, sperăm  ca  monotonia să dispară, iar copiii ar putea deveni mai veseli și ar putea comunica mai bine unii cu alții. Pe de altă parte, membrii clubului vor merge lunar în vizită la spital, implicând copiii internați fie în ateliere de educație nonformală, fie în diverse activități recreative (ateliere de pictură, ore de poveste, etc.)  Totul a fost realizat cu sprijinul unor sponsori precum : Fundația ,,NOI ORIZONTURI’’, SC „Elco Business” SRL, SC „Iuly” SRL, SC „Giovani Moco” SRL, SC „Gioconda” SRL, SC „Zinnex” SRL, PFA Filimon Steliana, Stoian Cornel, Popescu Loredana,  Borsa Cosmin și Natrapei Marian, cărora dorim să le mulțumim pe această cale.  De asemenea, mulțumim întregii comunități locale, datorită căreia am reușit să strângem o mulțime de jocuri și jucării’’, ne-a declarat profesorul Moldovan. La evenimentul inaugural au fost prezenți primarul Adrian Teban, managerul Spitalului,  Florin Arion, medicii secției Pediatrie, dr. Dan Gabriel Ardelean și dr.Sava Anamaria ,  directorul și directorul adjunct de la Școala Gimnazială „Singidava”, profesoarele Rozalia Mihu, respectiv Gabriela Lupu, alte cadre didactice ale şcolii, personal al spitalului, copii internați în spital, precum cei 38 de membrii ai Clubului ,,Zâmbiricii norocoși’’. A fost prezentă de asemenea, Ramona Câmpean – coordonator Fundația ,,Noi Orizonturi,, Cluj –Napoca.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 1461 ori

La secția de Pediatrie a Spitalului orășenesc din Cugir a fost inaugurat Clubul IMPACT „Zâmbiricii norocoşi”
4.8 (96.67%) 6 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.