Rămâi conectat

Politică

La scrutinul intern organizat de PDL în zona Cugir, Cătălin Predoiu a obținut 70,4% iar Gheorghe Falcă doar 29,6%

cugirinfo.ro

Publicat

în

alegeri-interne-pdl-zona-cugirLa ora 17.00 s-a încheiat la Cugir şi în cele patru localităţi arondate oraşului, scrutinul organizat de conducerea democrat – liberalilor din județul Alba pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României, competiţie care a avut loc în 6 judeţe ale regiunii 7 Centru.

În cursa pentru fotoliul de la Cotroceni  s-au angajat  după cum se ştie prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu (fost ministru al justiţiei în guvernele Boc si Ungureanu), precum şi vicepreşedintele Gheorghe Falca (primarul municipiului Arad).

În urma centralizării la sediul PDL Cugir, a datelor pe plan local şi la nivelul localităţilor Şibot, Blandiana, Săliştea şi Ceru Băcăinţi a rezultat că din numărul de 561 de membrii de partid existenţi la nivelul celor 5 localităţi s-au prezentat la urne 380 persoane, ceea ce înseamnă ca şi-au exprimat opţiunea, prin vot secret 67,7%.

 Dintre aceştia, 264 l-au preferat pe Cătălin Predoiu,( 70,4%), iar 111 l-au votat pe Gheorghe Falca (29,6%). Au fost anulate 5 voturi.

La nivelul oraşului Cugir, din rândul celor 425 de membri aflaţi în evidenţă s-au prezentat la scrutin 260 (62%), dintre care pentru Predoiu au votat 169 (66%), iar pentru Falcă – 89, – (34%) – un număr de 2 voturi fiind declarate nule.

După cum ne-a informat dr. ing Radu Rosian – preşedintele organizaţiei PDL Cugir, absenta unui procent important din numărul membrilor de partid de la vot este din cauza faptului că a fost o zi de weekend, în care unele persoane au plecat din localitate, iar pentru alţii sâmbăta a fost o zi lucrătoare, unele unităţi din oraş, printre care şi Fabrica de Arme având program normal de activitate.

Potrivit liderului PDL, scrutinul organizat sâmbăta a fost şi un prilej de reînnoire a carnetelor de membru şi înmânarea altora, noi.

La activitatea organizata la Cugir au luat parte reprezentantul Biroului Permanent National, liderul tineretului PDL, Sorin Moldovan şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir