cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » La Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a avut loc manifestarea „Mihai Eminescu – dor de eternitate”

La Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a avut loc manifestarea „Mihai Eminescu – dor de eternitate”

Publicat în 18.01.2014 la ora 13:00

manifestare-eminescu-singidava-cugir-2014Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și-au oprit pentru un ceas lenta desfășurare a gândurilor mărunte ca să-și purifice sufletele, ațintindu-și ochii spre unica stea a culturii, Luceafărul poeziei românești, stea răsărită acum 164 de ani, într-un moment de grație a universului și geniu al poporului român.

Prinrtr-un colaj de poezii alese din opera poetului și reunite într-un spectacol de către d-le. profesoare Gabriele Paștina și Nicoleta Văsuți, alături de echipă de cadre didactice a Comisiei Limbă și Comunicare (Bogdana Săbău, Eugenia Olteanu, Oana Horciu, Delia Niculaș și Dan Moldovan) și mai ales cu dăruirea și contribuția unor elevi deosebiți din clasele gimnaziale, au scris împreună o pagină din cronica sufletului, lăsându-se învăluiți de euforia, candoarea și emoția stihurilor eminesciene.
Au fost recitate poezii precum La steaua…, Lacul, De-aș avea…, Venera și madona, Pe aceeași ulicioară, Cu penetul că sideful, Călin (file din poveste) și altele.
De asemenea au fost interpretate cu multă sensibilitate de către elevele Virginia Anghel și Mirela Anghel, catece pe versuri de Mihai Eminescu, iar elevii anglofoni și francofoni au evidențiat și ei opera prin care cultura românească accede la patrimoniul întregii umanități. Pata de culoare ce a completat momentul au reprezentat-o desenele realizate de elevi ai claselor primare și gimnaziale.

C. P.

Acest articol a fost citit de 439 ori

La Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a avut loc manifestarea „Mihai Eminescu – dor de eternitate”
5 (100%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *