Rămâi conectat

Ştiri din zonă

La Săliștea se dublează impozitul pe terenurile agricole

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Consilierii locali din Săliștea au aprobat, în recenta ședință de consiliu local, nivelul taxelor și impozitelor locale, alte taxe  asimilate acestora și amenzile actualizate anual prin hotărâre de guvern, aplicabile pentru anul 2015. 

tabele

Dacă impozitele pe clădiri au rămas aceleași ca anul trecut, au crescut impozitele pe terenurile de sub construcțiile amplasate în intravilan și extravilan, după ce Săliștea și Tărtăria au trecut de la zona C la zona A , Săliștea Deal a trecut de la zona D la zona B, iar Mărgineni a trecut de la zona D la zona C. Schimbarea încadrării zonelor de impozitare a condus la majorarea impozitului pe teren, cu circa 200 – 300 lei/hectar (tabel 1).
După schimbarea categoriei de încadrare a localităților Săliștea, Tărtăria, Săliștea Deal și Mărgineni, impozitul pe terenurile agricole intravilane, altele decât cele cu destinație de locuință, s-a dublat (tabel 2).
Impozitul/taxa pe terenurile amplasate în extravilan, în funcție de destinația agricolă, crește în medie cu 3-5 lei/ha. Taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor cresc în medie cu 1-2 lei.  Taxele pentru eliberarea certificatului de producător cresc de la 40 de lei la 60 de lei.
Manifestările artistice sau activitățile distractive sunt taxate dublu anul acesta, respectiv cresc de la 1 la 2 lei/mp în cazul videotecilor organizate și de la 1,5 la 3 lei/mp  în cazul discotecilor. Se scumpește și actul cultural la Săliștea, conform actualizărilor impuse de Guvern: taxa zilnică pentru utilizarea temporară a locurilor publice și pentru vizitarea muzeelor, a caselor memoriale sau a monumentelor istorice, de arhitectură și arheologie și taxa de vânzare stradală crește de la 4 lei/zi la 10 lei/zi.

Nicoleta IDITA -TOMUȚA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Tânăr de 23 de ani reținut de polițiști, după ce a provocat scandal într-un imobil și Șibot și l-a atacat pe proprietar cu un cuțit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, în jurul oriei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 23 de ani, din comuna Poiana Mare, județul Dolj, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 23 aprilie, în timp ce se afla la locuința unui bărbat de 31 de ani, din comuna Șibot, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, i-ar fi provocat acestuia din urmă leziuni minore la o mână, cu ajutorul unui cuțit.

În cursul zilei de azi, 24 aprilie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Acțiune de ecologizare a cimitirului din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lăudabilă inițiativa preotului paroh, Cosmin Șandru (Parohia Șibot) care sâmbăta trecută a organizat o acțiune de igienizare a cimitirului local.

La evenimentul respectiv au participat credincioși din cadru parohiei cu utilaje, mtocoase, căruțe, saci de depozitat resturi vegetale și gunoaie.

„A fost o acțiune necesară, gospodărească, dar care ține și de imagine pentru comunitatea din Șibot. Un demers în cadrul căruia s-au curățat aleile principale, spațiile dintre morminte, s-au strâns coroanele uscate, resturile rămase de la lumânări etc. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la initiativa noastră și-l rog pe bunul Dumnezeu sa le răsplătească efortul pentru fapta pe care au săvârșit-o”, a spus părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 20 de ani din Săliștea, cercetat pentru conducere fără permis

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 19 aprilie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Săliștea au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un tractor, pe raza localității Săliștea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir