cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Grădiniţa “Prichindel” din Cugir se vor înființa grupe în regim de creșă

La Grădiniţa “Prichindel” din Cugir se vor înființa grupe în regim de creșă

Publicat în 05.08.2017 la ora 10:30

Numeroşi părinţi din Cugir, în momentul în care revin la serviciu, la finalul concediului de îngrijire, sau mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi.

În sprijinul acestora, administrația locală a conceput un proiect care permite înființarea unor grupe în regim de creşă, în cadrul Grădiniţei „Prichindel“. Proiectul a primit aprobarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit declarațiilor administratorului public, Marius Jibotean, “Grădiniţa «Prichindel» urmează să beneficieze de o serie de lucrări de reabilitare şi modernizare, astfel încât aici să poată funcţiona, pe lângă grădiniţă, şi o creşă destinată copiilor mai mici de 3 ani”.

Din spusele administratorului public, vor fi efectuate lucrări de recompartimentare şi modernizare a întregii clădiri, de dotare cu echipament şi mobilier specific care să corespundă nevoii de educaţie şi îngrijire a copiilor. Clădirea se va reabilita termic prin executarea izolaţiei pereţilor exteriori, înlocuirea instalaţiei de încălzire şi executarea instalaţiei de asigurare a climatului ambiental cu ventiloconvectoare. De asemenea, se vor înlocui cazanele de producere a agentului termic cu cazane de performanţă ridicată şi se vor monta panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică. Mobilierul va fi adecvat vârstei, astfel încât să ofere copilului o ambianţă familiară, sigură şi confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea, după necesităţile grupelor de copii. Spaţiul va fi amenajat, împrejmuit și dotat corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber. “Prin realizarea acestor investiţii, unitatea va respecta prevederile legale în vigoare referitoare la condiţiile igienico-sanitare, de siguranţă, de odihnă și activitate care îi privesc pe copiii mai mici de 3 ani”, a precizat Marius Jibotean.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 4.500.000 lei, iar durata de realizare este de 13 luni. În perioada următoare se va semna contractul de finanţare, urmând ca lucrarea să fie licitată.

N. I. T.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 358 ori

La Grădiniţa “Prichindel” din Cugir se vor înființa grupe în regim de creșă
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.