Rămâi conectat

Sport

La finalul acestei săptămâni a avut loc la Cugir finala campionatului național școlar de orientare

Publicat

în

 Sâmbătă și duminică s-a desfășurat la Cugir finala Campionatului școlar de orientare și Marele Premiu al Palatului Național al Copiilor din București, ambele competiții organizate de Ministerul Educației Naționale prin Palatul Național al Copiilor și Consiliul Județean Alba.

finala-campionat-scolar-orientare-cugirLa eveniment au luat parte câstigatorii fazelor județene ale acestui campionat, reprezentând 27 de județe cu un număr de 134 de participanți (legitimati și nelegitimati), pe categorii de vârstă, 9- 16 ani, băieți și fete, majoritatea desfășurând activitate la cercurile de orientare de la cluburile și palatele copiilor din țara. Întrecerea a avut două etape, sâmbătă: – cursa medie de pădure pe distanța de 3-5 km cu timpul de 30-40 minute și duminică, cursa scurtă de oraș cu timp acordat de 15-20 de minute.
Organizatorii au acordat câștigătorilor primelor trei locuri, diplome, medalii și tricouri asigurate potrivit reprezentantului MEN, Victor Constantinescu, prin grija Consiliului Județean Alba a președintelui Ion Dumitrel dar nu în ultimul rând a coorganizatorului acestei întreceri, cugireanul Gheorghe Nedea fără a căror contribuție ar fi fost greu de organizat o asemenea manifestare.
După cum remarca Victor Constantinescu, evenimentul desfășurat la Cugir s-a dovedit și de această dată un succes răsplătit cu numeroase premii obținute de zecile de copii prezenți la întrecere. „Ar fi greu să facem un clasament la acest moment, dar pot să apreciez evoluția într-o anumită ordine a echipajelor din Alba, Covasna, Cluj, Brașov, Suceava, Maramureș care s-au remarcat în mod special la actualul campionat”, a declarat reprezentantul MEC.
La festivitatea de premiere desfășurată pe bulevardul Alexandru Sahia din zona Complex a luat parte și primarul orașului Adrian Teban care a înmânat mai multor câștigători diplome, medalii și tricouri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Sport

În cel de-al patrulea meci amical, al perioadei de pregătire: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-0 (1-0)

Publicat

în

Astăzi, într-o partidă de verificare, între două divizionare terțe din Alba, Metalurgistul Cugir a întâlnit pe CSM Unirea Alba Iulia, partida disputându-se pe „Arena Cugir”

Unicul gol al partidei a fost marcat de „căpitanul” Șaucă (39), a prilejuit revenirea pe gazon, după o pauză de mai bine de un an a uniristul Filip Morar.

Accidentat grav în august 2021 (ruptură de peroneu și smulgere de ligamente la glezna stângă, într-un test cu Energia Săsciori), jucătorul de bandă dreapta a intrat în ultimele 25 de minute ale jocului de verificare între divizionarele terțe, purtând, simbolic, banderola de căpitan și având numărul 13 pe tricou. Albaiulienii se caută după preluarea de către autoritățile locale, au peste 30 de jucători în efectiv și încearcă să-și rezolve din probleme (ridicarea interdicției de transferuri, depunctare, aprobarea cesionării la FRF), până la meciul din Cupa României, de sâmbăta viitoare, de pe “Cetate”, cu CS Ocna Mureș. Mai omogeni, amfitrionii s-au impus, unicul gol fiind marcat de Șaucă, la o fază inițiată de “veteranul” Șuteu, după pauză, în avanposturi fiind utilizat camarunezul Passi (Dacia Unirea Brăila).

• Passi, la Cugir; Circov, în „alb-negru”

Ocaziile au alternat la ambele buturi, mai multe fiind în dreptul formației lui Lucian Itu care a câștigat al treilea joc de verificare la rând și are ultimul test sâmbătă, în deplasare cu Retezatul Hațeg. Noua formula a grupării albaiuliene a cuprins 6 jucători nou-veniți, ultimul fiind cugireanul E. Codrea (o revenire, aparține de UTA Arad, a jucat la Unirea Ungheni, s-a pregătit cu Ripensia Timișoara). De asemenea, un nou transfer la Unirea Alba Iulia este acela al mijlocașului Alexandru Circov (ultima dată la CSU Alba Iulia).

Metalurgistul Cugir: Jisa – Dohotariu, S. Itu, Vlădia, Șuteu – Șaucă, Udrea, Boldea, Tîrla – P. Păcurar, M. Domșa; au mai intrat Csapo, Perjeriu, M. Neagu, Cocan, Passi, I. Grozav, Selagea, Căt. Pop, D. Jurca (Optimum Alba Iulia); nu au jucat Vitinha, L. Itu, Dr. Bănică, Tăban, Buruiană, Topor. Antrenor Lucian Itu.

CSM Unirea Alba Iulia: Iovicin – Harangozo, Dehelean, R. Ivan, E. Codrea – Mâlnă – Epure, Bârdea, C. Cristea, Forna – Olawuseun; au mai intrat Mikloș, Cîrloanță, Fetița, Ispas, F. Morar, Banienschi, Bakcsi, Balop, Sebaș, An. Moldovan, C. Dănilă, Lupea, Oneț, au absentat, din diverse motive, Mincă, Yuanis, Circov, M. Cristea, Ionaș-Rădoi. S. Stan (LPS Sebeș) nu mai e în efectiv, în vreme ce Iepure și Indrei au revenit la Victoria Viișoara, jucând în amicalul cu CS Ocna Mureș. Antrenori Marcel Rusu, Mircea Oprea, Petre Clep.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Succes al șahistului cugirean, Ilie Arion – clasat pe primul loc cu un salt de 85 de puncte la categoria ELO 1800 – 2000

Publicat

în

În perioada 24-31 iulie 2022, s-a desfășurat la Poiana Brașov un reuşit turneu internațional de șah, competiție care de aceastǎ datǎ a atras un număr destul de mare de jucători.

Este meritul organizatorilor, Daniela şi Ciprian Nanu, cei care, cu profesionalism, şi cu sprijinul Primǎriei Braşov, fac ca an de an acest eveniment sǎ fie tot mai dorit de iubitorii şahului. La turneul jucǎtorilor cu ELO peste 1800 au participat 61 de sportivi, dintre care 55 de juniori şi junioare.

Condițiile de desfǎşurare ale competiției au fost dintre cele mai bune, hotelul Piatra Mare beneficiind de o salǎ spațioasǎ, propice pentru un astfel de festival şahist, oferind participanților posibilitatea de a se destinde ȋn piscina hotelului oricȃnd aceştia ȋşi luau liber de la munca de pregătire a unei noi partide.

Concursul a oferit posibilitatea etalǎrii atȃt a pregǎtirii teoretice a participanților, cȃt şi a cunoştintelor aprofundate din jocul de mijloc şi final, multe partide avȃnd nevoie de mai bine de 3 ore pentru a se finaliza.

Juniorul Ilie Arion, legitimat la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir a avut un parcurs foarte bun, ȋnregistrȃnd 5 puncte la finalul celor 9 runde ale turneului. Cu acest rezultat s-a clasat pe locul I la categoria de ELO 1800-2000, consemnȃnd, ȋn acelaşi timp, şi un salt de 85 de puncte ELO, apropiindu-se astfel foarte mult de limita celor 2000 de puncte. Ulterioarele turnee la care va participa ȋl poate propulsa peste aceastǎ limitǎ, incluzȃndu-l ȋn lista juniorilor de perspectivȃ ai Romȃniei.

Îl felicităm și noi pe temerarul sportiv și îi dorim noi succese în viitoarele competiții !

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

În cel de-al treilea meci amical, al perioadei de pregătire: Metalurgistul Cugir – CS Universitatea Alba Iulia 2-1 (0-0)

Publicat

în

Astăzi, într-o partidă de verificare, între două divizionare terțe din Alba, Metalurgistul Cugir a întâlnit nou promovata CSU Alba Iulia, partida disputându-se pe „Arena Cugir”

O întâlnire între două conjudețene,meci ce a avut ritm și ocazii, în ciuda căldurii, închieat cu victpria gadelor, scor 2-1 (0-0), deschiderea tabelei fiind realizată de fostul student Marcel Domșa (63, reluare simplă din fața porții, la centrarea lui Șaucă). În minutul 68, Căt. Pop a majorat avantajul (șut din 15 metri, pe sub Spânu). „Spaniolul” Costiniuc (71) a redus ecartul cu o lovitură liberă de la 18 metri pe sub zid, toate reușitele jocului fiind semnate de jucători înregimentați în această perioadă de conjudețene. Formațiile se află în stadii total diferite în privința strategiei acestei veri, în condițiile în care gazdele au avut doar doi jucători noi în primul unsprezene, între care și M. Domșa (împotriva fostei echipe), iar nou promovata a mizat în formula de start doar pe doi echipieri din vechiul lot.

La gazde noutățile sunt Jisa, Csapo, Tîrla, Căt. Pop și M. Domșa, alături de localnicul Marian Buruiană (câștigător al preselecției Gilette în 2018 și prezent la un stagiu la Barcelona). iar albaiulienii au realizat 16 transferuri estivale.

Cugirenii au încheiat astfel pregătirea centralizată de două săptămâni la domiciliu, iar studenii vor merge, începând de luni, 8 august, în cantonament la Săcele, unde vor avea și 3 jocuri test. Săptămâna viitoare, sâmbătă, 13 august Metalurgistul Cugir va întâlni Unirea Alba Iulia (returul cu CSU Alba Iulia nu se dispută, întrucât universitarii vor fi în Brașov).

Metalurgistul Cugir: Perjeriu (30, Jisa; 60, Csapó) – Dohotariu, S. Itu, I. Grozav, Șuteu – Udrea, Boldea, P. Păcurar, Tîrla, Șaucă, M. Domșa; au mai intrat, în actul secund, Căt. Pop, Vlădia, Cocan, Fl. Jurj (GT Sport Alba Iulia), Buruiană, Topor (nu au jucat, din diverse motive, Dr. Bănică, Vitinha, L. Itu, Selagea, Vlădia, M. Neagu, Tăban).

CSU Alba Iulia: Serban – Kilyen, Ionică, V. Popa, Cunțan – Frențiu, Herci, Budin, Al. Costea, V. Domșa, Bodea; (nu au jucat Bucurică, Al. Petresc, Ad. Hăprian).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir