Rămâi conectat

Sport

La doar 5 ani dansatorul Eric Prodan din Cugir se dovedește a fi un sportiv extrem de talentat

cugirinfo.ro

Publicat

în

dansatori-cugir-iun-2104jpgAsemenea tatălui său, Sergiu Prodan, antrenor al Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir, Eric Prodan la doar 5 ani, dovedeşte aceeaşi pasiune pentru dansul sportiv.  

Moştenindu-i talentul, micuţul dansator a reuşit să se impună pe podium la concursul naţional de dans sportiv care a avut loc recent la Blaj. Reprezentând clubul de dans al tatălui său, Eric Prodan alături de partenera sa Evelyn Sterca au participat la categoria precompetiţional 4-7 ani, reuşind să impresioneze juriul cu talentul, graţia, seriozitatea şi ritmul lor. Prestaţia excelentă de care au dat dovadă, le-a adus micuţilor dansatori două locuri I şi un loc II.

Nu au fost singurele rezultate meritorii ale Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir. În urma competiţiei naţionale care a reunit 250 de perechi din toată ţara, clubul cugirean a obţinut şase podiumuri şi mai multe menţiuni. Pe lângă Eric şi Evelin, clasaţi pe prima poziţie, la categoria precompetiţional au mai urcat pe podium, de data aceasta pe locul al II-lea, Edward Homorodean şi Alexandra Chirilă (14-15 ani), iar pe locul al III-lea, Ştefan Alexandru alături de Codea Diana (10-11 ani). Perechea formată din Bîte Robert şi Balosin Alexandra au obţinut locul al VI-lea, iar la categoria hobby, Robert Stoian şi partenera sa, Suciu Denisa s-au clasat pe locul al IV-lea.

La fete solo, Luisa Baltă a obţinut locul I (12-15 ani), Alexandra Săndescu (8-9 ani) şi Moga Adela (12-15 ani) au ajuns în semifinală, iar Teodora Vinţan (4-7 ani) şi Castilia Măieraş (8-9 ani) au ocupat locul al V-lea, respectiv al VI-lea.

Clubul de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir” se poate mândri cu rezultate şi la categoriile avansate, cum ar fi clasa E, unde perechea Octavian Gavrilă şi Alexandra Bardan au fost semifinalişti, iar Radu Stoian şi Bianca Vesa s-au clasat pe locul al IV-lea. La categoria Open Basic au fost câştigate un loc V şi un loc VI de către Radu Stoian şi Bianca Vesa.

“A fost concursul cu cele mai bune rezultate ale noastre, încununând munca şi pasiunea de care dau dovadă aceşti copii talentaţi” ne-a declarat antrenorul Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir, Sergiu Prodan. Acesta are planuri îndrăzneţe în viitor, dorind să aşeze Cugirul pe harta dansului sportiv de performanţă: “Ne dorim să organizăm în primăvara anului viitor, o competiţie zonală sau judeţeană, astfel încât Cugirul să se încrie în rândul promotorilor dansului sportiv de performanţă. Sperăm să apropiem activitatea Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir de cea a mentorului Maria Petrea.” a declarat Sergiu Prodan.

 Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir activează în cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir, fiind prezent la toate manifestările culturale şi sportive pe care această instituţie le organizează.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir