Rămâi conectat

Sport

La doar 5 ani dansatorul Eric Prodan din Cugir se dovedește a fi un sportiv extrem de talentat

cugirinfo.ro

Publicat

în

dansatori-cugir-iun-2104jpgAsemenea tatălui său, Sergiu Prodan, antrenor al Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir, Eric Prodan la doar 5 ani, dovedeşte aceeaşi pasiune pentru dansul sportiv.  

Moştenindu-i talentul, micuţul dansator a reuşit să se impună pe podium la concursul naţional de dans sportiv care a avut loc recent la Blaj. Reprezentând clubul de dans al tatălui său, Eric Prodan alături de partenera sa Evelyn Sterca au participat la categoria precompetiţional 4-7 ani, reuşind să impresioneze juriul cu talentul, graţia, seriozitatea şi ritmul lor. Prestaţia excelentă de care au dat dovadă, le-a adus micuţilor dansatori două locuri I şi un loc II.

Nu au fost singurele rezultate meritorii ale Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir. În urma competiţiei naţionale care a reunit 250 de perechi din toată ţara, clubul cugirean a obţinut şase podiumuri şi mai multe menţiuni. Pe lângă Eric şi Evelin, clasaţi pe prima poziţie, la categoria precompetiţional au mai urcat pe podium, de data aceasta pe locul al II-lea, Edward Homorodean şi Alexandra Chirilă (14-15 ani), iar pe locul al III-lea, Ştefan Alexandru alături de Codea Diana (10-11 ani). Perechea formată din Bîte Robert şi Balosin Alexandra au obţinut locul al VI-lea, iar la categoria hobby, Robert Stoian şi partenera sa, Suciu Denisa s-au clasat pe locul al IV-lea.

La fete solo, Luisa Baltă a obţinut locul I (12-15 ani), Alexandra Săndescu (8-9 ani) şi Moga Adela (12-15 ani) au ajuns în semifinală, iar Teodora Vinţan (4-7 ani) şi Castilia Măieraş (8-9 ani) au ocupat locul al V-lea, respectiv al VI-lea.

Clubul de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir” se poate mândri cu rezultate şi la categoriile avansate, cum ar fi clasa E, unde perechea Octavian Gavrilă şi Alexandra Bardan au fost semifinalişti, iar Radu Stoian şi Bianca Vesa s-au clasat pe locul al IV-lea. La categoria Open Basic au fost câştigate un loc V şi un loc VI de către Radu Stoian şi Bianca Vesa.

“A fost concursul cu cele mai bune rezultate ale noastre, încununând munca şi pasiunea de care dau dovadă aceşti copii talentaţi” ne-a declarat antrenorul Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir, Sergiu Prodan. Acesta are planuri îndrăzneţe în viitor, dorind să aşeze Cugirul pe harta dansului sportiv de performanţă: “Ne dorim să organizăm în primăvara anului viitor, o competiţie zonală sau judeţeană, astfel încât Cugirul să se încrie în rândul promotorilor dansului sportiv de performanţă. Sperăm să apropiem activitatea Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir de cea a mentorului Maria Petrea.” a declarat Sergiu Prodan.

 Clubului de Dans Sportiv “Pro Dance 2007” Cugir activează în cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir, fiind prezent la toate manifestările culturale şi sportive pe care această instituţie le organizează.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir